Ние ще спечелим тази война. Но за да го постигне

...
Ние ще спечелим тази война. Но за да го постигне
Коментари Харесай

Шмигал: Ще спечелим войната, но за да го постигнем по-бързо, имаме нужда от интензивна подкрепа

" Ние ще спечелим тази война. Но с цел да го реализира по-бързо и с по-малко жертви, Украйна към момента се нуждае от интензивна военна поддръжка - повече системи за противовъздушна защита, които да понижат до най-малко въздействието на съветските въздушни удари, повече тежка артилерия, минохвъргачки и муниции за тях. Също по този начин Ви молим да преразгледате опцията за даване на Украйна на ракети с по-голям обхват. "

Това съобщи украинският министър председател Денис Шмигал, който е на посещаване в Съединени американски щати. В Пентагона Шмигал организира среща със секретаря по защитата на Съединени американски щати Лойд Остин.

Украинският министър председател добави, че Украйна се нуждае от повече тежко съоръжение, само че и от самолети. Той благодари на Остин за танковете " Ейбрамс ", които Съединените щати ще дават на Украйна, както и за бойните машини на пехотата " Брадли " и " Страйкър ".

" В актуалната война въздушното предимство е от решаващо значение. Ето за какво Украйна стартира построяването на нова, по този начин наречена коалиция на искащите да дават изтребители. И ние каним Съединените щати да станат най-важният участник в тази коалиция. Америка може още един път да показва своето водачество, като даде на Украйна самолети F-15 или F-16 ", уточни Шмигал

Украинският министър председател благодари на Лойд Остин за управлението му на Контактната група за защита на Украйна, като съобщи, че консорциумът се е увеличен до повече от 50 страни, а Остин съобщи, че е убеден, " че отбранителните потребности на Украйна ще бъдат задоволени през тази пролет, а и по-късно ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР