Ние ще продължаваме с тона на кампанията такъв, какъвто е

...
Ние ще продължаваме с тона на кампанията такъв, какъвто е
Коментари Харесай

Йотова: Доволни сме от номера на бюлетината - 6 за отличници

Ние ще продължаваме с тона на акцията подобен, какъвто е бил тонът на нашето държание последните 4 години , ще продължаваме да приказваме с гласа на българските жители. Днес изтеглиха номера на бюлетината ни в ЦИК, удовлетворени сме: 6 - за отличници . Това разяснява вицепрезидентът Илиана Йотова за номера на бюлетината за кандидатпрезидентската двойка Румен Радев-Илияна Йотова, изтеглен през днешния ден в ЦИК. Йотова откри галерия в Националната библиотека.
 Битката за „ Дондуков “ 2: Радев с номер 6, Герджиков - с 15, Панов взима 19 Обновена
Битката за „ Дондуков “ 2: Радев с номер 6, Герджиков - с 15, Панов взима 19

Ясни са и номерата в бюлетините на претендентите за народни представители

Изложбата " Българските книги отдалече " в Националната библиотека в столицата е във връзка Деня на будителите . Книгите са писани от български създатели в чужбина и остават във Фонда на библиотеката. По време на откриването Йотова описа, че по нейна самодейност са се свързали с създатели от Америка, Австралия и други страни. Много постоянно чуваме от тях, че в непознатата страна има дълъг интервал на акомодация, само че незабавно идва идващото изречение, че сме мечтали да бъдем на три морета, а през днешния ден сме на всички морета, тъй като има български общности, които вършат учебни заведения и читалища зад граница, уточни вицепрезидентът. Преди това Йотова изясни, че срещите с българите зад граница са спрели от началото на пандемията от ковид, само че са правени онлайн срещи. " Най-важната цел да съхраним българският език зад граница ", уточни още вицепрезидентът.

Продължаваме акцията, която стартира преди две години в разгара на рецесията, когато не можахме да се срещнем с българите в чужбина, направихме няколко онлайн срещи с българи от остарялата диаспора и новата миграция, изясни още тя. Йотова е безапелационна, че макар рецесията с ковид се работи дружно за българите на открито . По думите й, в изложбата се съдържат книги, писани за българските читатели, живеещи във всяко едно кътче на света.

Нацията ни се възроди след 5 века иго въз основа на книгите, подчертава тя.

Опазването на българския език зад граница не върви по инерция, би трябвало да има профилирани политики , с цел да може да има поредност от неделни учебни заведения и в по новата миграция и последователност в университети, където сме изгубили позиции, където е изгубен ползата към българската литература и история, това тежи на нашите ръце да го върнем назад - ч аст от тези български девойки и момчета да се върнат още веднъж в родината . Живеем в световен свят, само че в случай че създадем интерес и успеем да си върнем децата, ще бъде триумф за всички нас, проучва Илияна Йотова. Будителството продължава, то е нашето бъдеще , сподели в умозаключение тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР