Ние се стремим към сърдечни и добри междусъседски отношения и

...
Ние се стремим към сърдечни и добри междусъседски отношения и
Коментари Харесай

Гърция подкрепя членство на Македония в НАТО и ЕС само след смяна на името

Ние се стремим към сърдечни и положителни междусъседски връзки и демонстрираме на процедура, че поддържаме участие в НАТО и Европейския съюз (на Македония), само че първо би трябвало да бъде решен въпросът с името според интернационалното право и историята, съобщи гръцкият президент Прокопис Павлопулос, представен от МИА.

Едва откакто конституционните ремонти бъдат направени, съглашението за името ще бъде изпратено в Народното събрание (на Гърция) за ратификация, уточни президентът, който участваше в събитие в Солун през вчерашния ден.

" Нашата съседка би трябвало да направи нужните промени в своето законодателство, по-точно в конституцията. И те поеха този ангажимент, тъй че ние чакаме да го изпълнят. Едва откакто процесът бъде приключен и откакто бъде открито, че конституционната проверка съдържа всички гаранции, тогава ще има покана за участие в НАТО и започване на договарянията за присъединение към Европейски Съюз ", уточни гръцкият президент.

На 19 октомври Народното събрание в Скопие гласоподава с болшинство от две трети предлагането на държавното управление да се пристъпи към внасяне на ремонти в конституцията, произлизащи от Преспанското съглашение с Гърция, което планува промяна на името на страната на Република Северна Македония.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР