Ние от разговори не бягаме и ще участваме в разговори

...
Ние от разговори не бягаме и ще участваме в разговори
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Ще участваме в разговори с всички, диалогът е нужен

Ние от диалози не бягаме и ще участваме в диалози с всички. Това разяснява пред публицисти водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в коридорите на Народното събрание, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Нашият апел за разговор не е от срещата с господин Радев. Цялата ни предизборна акция беше учредена на това, нормалност в политиката и разговор, тъй като за четвърти път отиваме на избори, структурата на Народното събрание е една и съща, без значение кой е първи, кой е втори ", разяснява Карадайъ. По думите му и пети път да отидем на избори, отново ще има сходна конструкция.

Според Карадайъ въпросът е вярно ли разчитаме това, което споделят българските жители със структурата на Народното събрание. Според Движението за права и свободи българските жители ни споделят: „ Ние ви пращаме там не да се карате, не да се ненавиждате, а да решавате нашите проблеми “, уточни той.

Диалогът е необходим, уточни Карадайъ. Той дефинира равнището на връзка сред партиите сега по-скоро като диалози. Надявам се да изкачим още едно ходило напред и да минем в това, което може да кажем като разговор, с цел да произведем нужното за сформиране на държавно управление, добави депутатът.

При всички случаи ние авансово червени линии не слагаме, само че няма формула, която непременно да бъде подкрепена, сподели още Карадайъ. Той добави, че геополитическата ориентировка на България за тях не предстои на проверка в сегашния миг, както и отстъплението от демокрацията няма по какъв начин да разрешат да се случи.

Нека да забележим до каква степен ще водят диалозите, уточни Карадайъ, запитан къде виждат излаз за сформиране на постоянен кабинет и дали имат вяра, че това ще се случи. Той уточни, че днешният диалог сред ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме Промяната “ го обнадеждава, че „ вървим в вярна посока “. По думите му партиите би трябвало не да се ненавиждат, не да имат реваншизъм между тях, а " да търсим цели, политики за решение проблемите на хората ", разяснява Карадайъ.

Разговорите към този момент са факт, тези диалози да станат рационални, целенасочени, градивни, да минат в полето на разговор, тъй като в някои от тях виждаме, че има единствено уста, липсват уши, прикани Карадайъ. Да поздравим и господин президента, който дава опция да се стигне до такава степен, че политическите партии от омразата и реваншизма между тях да стигнат до равнище диалог, сподели още водачът на Движение за права и свободи.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР