Ние от БСП правим традиционната си кампания в цялата страна

...
Ние от БСП правим традиционната си кампания в цялата страна
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Няма да позволим орязване на социалните разходи

" Ние от Българска социалистическа партия вършим обичайна си акция в цялата страна - организираме срещи с хората, организираме диалози освен с членове на партията, само че и с жители на всички места. Прави ми усещане, че акцията е малко по-енергична от последната. Идват повече хора, усеща се един подтик, предпочитание за гласоподаване, за поддръжка, за това, което ние направихме в постоянния кабинет и това, което в този момент предлагаме да продължим, тъй че съм оптимист ". Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в ефира на телевизия " Евроком ".
Тя напомни достиженията на Българска социалистическа партия в постоянното държавно управление, когато партията съумя единствено за седем месеца да реализира в обществената сфера неща, които не са били осъществени последните 10 години.
" Благодарение на Българска социалистическа партия в държавното управление, имаме безвъзмездни детски градини и ясли за децата, безвъзмездни учебници до 12-ти клас, еднократна помощ от 1-ви до 4-ти клас в размер на 300 лева за всяко дете, увеличено майчинство, увеличени детски надбавки. Младите фамилии имат необлагаем приход 600 лева за едно дете и 1200 лева Ц за две. Над половин милион работещи бедни  получиха нарастване на минималната работна заплата, увеличени още по време на постоянното държавно управление. Буквално в последните дни на Народното събрание успяхме да се преборим, след 42 пъти внасяне на предлагането -  ние сме упорити и поредни в тази политика, и минималната заплата стана 50%  от междинната, което все още е сред 950 и 1000 лева Освен това увеличихме ваучерите за храна от 80 лева на 200 лева ", уточни водачът на Българска социалистическа партия.
Нинова напомни и напъните на Българска социалистическа партия в помощ на пенсионерите и нарастването на пенсиите, както и помощта в поддръжка на семействата и  заледяване на цената на тока за тях, което избави милиони фамилии от голямото покачване на цените. И добави: " За да има средства за такава обществена политика, би трябвало да има разрастваща се стопанска система ".

За политиката на служебния кабинет

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че партията е изрично срещу предложенията за бюджет на служебното държавно управление: " Не може в тази тежка рецесия, в тази беднотия и неравенства, сега да се подвигат налози, каквито са техните планове. Служебното държавно управление планува данъчните облекчения да отпаднат, да се усили акциза на горивата и на електрическата сила, което незабавно ще оскъпи целия този развой по веригата на стоките. Имат желание да замразят приходите, което е парадокс. Искат да замразят заплатите на държавните чиновници, само че за сметка на това служебният кабинет на президента Радев усили броя на хората в бордовете и подвигна тавана на заплатите им от 14 хиляди на 18 хиляди Не може, когато правиш това с бордоваците, както ги назовавам, в това време да замразяваш заплатите на хората и въобще приходите ", сподели Нинова и даде образец с Европа, където се замразяват цени и се усилват приходи, а тук служебният кабинет замразява приходи, а цените порастват.
Най-бързото и дейно решение за помощ на фамилиите в тази рецесия е таван на цените: " За последните ден и половина, два, още три страни в Европа постановиха таван на цените и ги замразиха. Това са Словакия, Черна гора и Северна Македония - след Испания, Португалия, Франция и така нататък Аз дублирам от осем месеца, че това е пътят и не разбирам за какво това не се приема. В цяла Европа се прави и дава резултат, таван на цените на храните би трябвало да има, друго няма да помогне. Таван на надценки, инспекции по магазини - това е просто прахуляк в очите на хората ", изясни водачът на Българска социалистическа партия.
Според Нинова първата задача пред новия парламент би трябвало да бъде приемане на бюджет и дефинира като неточност на служебния кабинет страната към момента да няма подобен: " Аз обикалям общините и виждам какво се случва. Общините издъхват, лечебните заведения издъхват, учебните заведения също. Не може половин година да си без бюджет и да караш на остарелия ", безапелационна бе тя.

За Еврозоната

Лидерът на Българска социалистическа партия уточни и позицията на социалистите, по отношение на влизане в еврозоната: " България сега - стопанската система, фамилиите, бедността, не ни разрешават в този момент да станем член на еврозоната и това не трябва да се случва. Изискванията за еврозоната са 3% недостиг, което значи рязане на всичко - заплати, разноски за обществени потребности, финансови разноски на общините. Такова рязане на може да понесе България в тази беднотия и в тази рецесия. Инфлацията би трябвало да слезе под 6%, с цел да ни одобряват. Това значи повишение на лихвите, т.е. отново най-слабите и бедните ще понесат тежестта на този акт. Освен това стоят опасенията за повишение на цените след повишението в еврозоната. Наблюдавахме какво стана в Хърватска. Заради всичко това ние считаме, че моментът не разрешава и не трябва да притискаме България да влиза в България в еврозоната, както вършат сътрудниците от десните партии. ГЕРБ, Демократична България и Политическа партия изрично ще упорстват за това, ние сме срещу ", съобщи Нинова.

За войната в Украйна и паметниците

Лидерът на Българска социалистическа партия показа и твърдата и непрекъсната позиция на партията за опазване на неутралитет и невъвличане на страната във военния спор в Украйна. Партията остава твърдо срещу даването на военна помощ на Украйна, уточни още Нинова и добави, че Българска социалистическа партия желае да се спрат военните дейности и от двете страни, да се водят дипломатически диалози и да се обезпечи дълготраен мир.
Тя разяснява и изявленията на президента Румен Радев: " Президентът би трябвало да се дефинира дали е за мир, или за война, тъй като той изрежда какво няма да предоставим, само че има други неща, които евентуално ще даде служебният кабинет, както към този момент един път даде след решението на Народно събрание. Веднъж за вътрешна приложимост съгласно него Крим е съветски - това е неговата позиция, обаче на открито - пред НАТО, на срещи с сътрудници и така нататък зове за териториална целокупност на Украйна. Така че по-скоро той да се дефинира, нашата позиция е ясна ", сподели Нинова и напомни самодейностите на партията за избавяне на паметниците, като дефинира, че похищението върху Паметника на Съветската войска е част от конюнктурата във войната.
" Организирахме жива верига към Паметника на Съветската войска, както и митинг пред общината. Заехме се да възстановим разрушената плоча и ще го създадем. В неделя нашите структури в Пловдив-град и Пловдив-област също провеждат Поход на мира и жива верига към Альоша, тъй като има опити и в Пловдивската община да се нападна и този монумент. Нашата позиция е кардинална, тя не е единствено поради войната и обстановката сега - паметниците на България не би трябвало да се разрушават, това е част от нашето минало, те би трябвало да се учат, да се почитат и да не се пипат ", безапелационна бе Нинова.

За борбата с джендър идеологията

" Дълга, тежка и неравна борба със мощни съперници, която Българска социалистическа партия води най-малко от 5 години " - по този начин дефинира тя борбата против налагането на джендър идеологията Корнелия Нинова и уточни терзанието на социалистите по отношение на силата, с  която тя навлиза в България. Лидерът на социалистите напомни, че макар че Истанбулската спогодба беше оповестена за противоконституционна, чрез скрити техники и текстове в законите, тя навлиза в българските учебни заведения. Нинова уточни и още няколко притеснителни събития, измежду които решението на Съдът по правата на индивида в Страсбург, който осъди държавното управление на Литва и реши, че може да се преподава ЛГБТИ идеология в учебните заведения, както и решението на Европейска комисия да ратифицира Истанбулската спогодба във всички държави-членки, макар несъгласието на някои от тях. Лидерът на Българска социалистическа партия сподели в ефир и български учебник по " Човек и природа " за 6-ти клас, който проповядва джендър идеологията.
" Ние почитаме българската Конституция, желаеме българско семейство, желаеме майка и татко, а не " родител 1 " и " родител 2 " и желаеме децата ни да бъдат момчета и девойки, а не трети обществен пол ", сподели Нинова и прикани тази идеология да не бъде втълпявана на децата, а българският народ да се произнесе желае ли децата му да са нещо друго от момиче и момче посредством референдума, проведен от Българска социалистическа партия.

За енергетиката

Нинова разяснява и тематики, свързани с енергетиката в България: " Толкова съжаляваме, че отново преди време не ни чуха за АЕЦ " Белене ", когато също организирахме референдум. Бойко Борисов назова този план " мочур ", направи всичко допустимо по време на ръководството си да го завърши. Ако в този момент имахме " Белене " напълно друга щеше да е картината с цената на силата в България ", сподели водачът на Българска социалистическа партия и уточни, че партията от край време е " за " развиване на нуклеарната енергетика.
На край Нинова прикани: " Уважаеми български жители, подкрепете ни с номер 1 в бюлетината. Нашата борба е борба за вас, за вашите деца, за фамилията. Ние желаеме мир, увеличение на приходите, битка с инфлацията, налично опазване на здравето, качествено обучение, опазване на българското семейство и отбрана на българските деца. Подкрепете ни да бъдем повече в идващия парламент, с цел да можем да отстояваме тези политики и поради вас ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР