“Ние от БСП казваме, че е цинично онова, което се

...
“Ние от БСП казваме, че е цинично онова, което се
Коментари Харесай

Иван Ченчев: Правителството на Радев започна орязване на социални придобивки

“Ние от Българска социалистическа партия споделяме, че е цинично това, което се случи във връзка с Шенген. Българската страна сама инициира 2 инспекции от Европейска комисия тук. Те приключиха с позитивен отчет. Нидерландия даже не искаше да огледа обстоятелствата от тези отчети. Имало е и една последна инспекция, която отново е била провокирана от българската страна и тя е направена от австрийския дипломат. Явно и тя не е била взета под внимание. “ Това съобщи заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ и ръководител на Комисията по просвета и медии Иван Ченчев в предаването „ Референдум “ по Българска национална телевизия.
Той разяснява, че не би трябвало министърът на вътрешните работи да трансферира върху Народното събрание отговорността за дефицита на чиновници в гранична полиция.
„ Трябваше от служебното държавно управление да не внасят удължение на настоящия бюджет, в който няма планувани средства за това, както и за доста други неща. Това са провокации, които могат да бъдат решени през един нов бюджет. Законите по Плана за възобновяване и резистентност са значими, с цел да усвоим средства, само че би трябвало да се внесе съответен бюджет, с цел да има повече средства за българската граница и това е абсолютно. Не може от трибуната на Народното събрание да предизвестяваме за това по какъв начин каналджиите реализират трафик и една седмица по-късно се случва огромната неволя. Тъй като сме външна граница на Европейски Съюз, дано от Европейска комисия да бъдат по този начин положителни да ни изпратят спомагателни сили и средства. Кой изтегли специфичните сили и формирования от българската граница – мисля, че това беше президентската институция “, добави социалистът.
„ Необходимо е да се внесе бюджет или да се създадат редакции по предлагането за удължение на настоящия. Тези оферти са значими за всички български жители, за действието на страната. Отказът да се внесе бюджет е необичайно и притеснително. Служебният кабинет има 2 разновидността на бюджет, по техни думи. Въпросът е за какво не ги внасят. Сегашното служебно държавно управление стартира орязването на обществените придобивки. От 1-ви януари няма да има 25 ст. отстъпка за литър гориво, а ни обещаваха да има. Ще има по-висок данък за цигарите, кой знае още какво. Двата типа самолети, които желаят от служебното държавно управление, са 6 милиарда лв.. Ако махнем половината от тях – ето ни 3 милиарда лв. за 850 лева минимална заплата, безвъзмездни учебници до 12 клас и доста други “, безапелационен е Ченчев за целите на левицата и държанието на служебното държавно управление.
Народният представител от " Българска социалистическа партия за България " изясни, че левицата е почнала диалози с другите парламентарни групи, с цел да се посочи рамка за главните ограничения, на която да се стъпи. „ Какво да кажем на българските жители след 1 януари, когато скочи цената на газа и водата? Ние не сме дефинирали какво е енергийна беднотия “, добави той.
„ Казали сме нашата позиция, че няма да подкрепим първия мандат. Важно е, че Борисов няма да е повече министър председател на страната, тъй като при 12 години ръководство, няма по какъв начин да бъде одобрявано сходно нещо. При трети мандат президентът има избор на кой да го даде. Ако пристигна при нас, ние ще създадем всичко допустимо, с цел да има формиран кабинет. Не е правилно, че се е гледал единствено Изборния кодекс, тъй като по същото време в комисиите си вървяха предложенията за рецесията и доста от тях бяха подкрепени. За Българска социалистическа партия най-важни са поддръжката за хората и обезщетенията за бизнеса. Това са цели, които ще отстояваме в разговор за бюджета “, сподели в умозаключение Иван Ченчев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР