Ние няма да започнем преговори с Анкара, докато Турция не

...
Ние няма да започнем преговори с Анкара, докато Турция не
Коментари Харесай

Атина заяви кога ще започне преговори с Анкара

Ние няма да стартираме договаряния с Анкара, до момента в който Турция не спре с опитите си да оказва боен напън в басейните на Егейско и Средиземно морета, това е споделил гръцкият министър без портфейл Гиоргос Герапетритис.

До думите на члена на държавното управление на южната ни съседка страната му е била подготвена да стартира разговор с страната на два континента. "В същото време обаче за пускане на договаряния е належащо доверие. Някои дейности на Турция и изявления на публични лица от Анкара меко казано не демонстрират предпочитание за определяне на добросъседски връзки ", е споделил още той, представен от атинския в. Катемерини.

Герапетритис по този метод е дал отговор задочно на словесните нападки, отправени от Реджеп Ердоган. Турският президент е обвинил Гърция, че е сеела безпорядък в региона на Източното Средиземноморие. "Нашите военноморски сили няма да се изтеглят оттова ", безапелационен е бил президентът.

Двете членки на НАТО са разположили свои военни кораби на фона на възходящо напрежение поради спор за запаси. "В региона са били открити залежи на течни горива ", уточни още гръцката медия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР