Ние няма да напуснем, ще останем на нашата земя, заяви

...
Ние няма да напуснем, ще останем на нашата земя, заяви
Коментари Харесай

Световни лидери отправиха призиви на Срещата на върха за мир в Близкия изток

" Ние няма да напуснем, ще останем на нашата земя ", съобщи палестинският президент Махмуд Абас по време на откриващата си тирада на срещата на върха за мир в Кайро , съобщи Ройтерс.

Йорданският крал Абдула Втори сподели при откриването на срещата на върха за мир в Близкия изток, че насилственото или вътрешно разселване на палестинците би било военно закононарушение.

Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси съобщи на срещата на върха в Кайро, че е приканил водачите да реализират съглашение за пътна карта за преустановяване на филантропичната злополука в линията Газа и да съживят опитите за реализиране на мир сред Израел и палестинците.

Целите на пътната карта включват доставянето на помощи за Газа и договаряне на преустановяване на огъня, последвано от договаряния, водещи до решение за две страни, сподели той.

" Трябва да действаме в този момент, с цел да сложим завършек на кошмара ", прикани през днешния ден генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш по време на срещата в Кайро, апелирайки за " филантропично преустановяване на огъня " на 15-ия ден от войната сред Израел и ръководещата в Газа формация " Хамас ", съобщи Франс прес.

" Жителите на Газа се нуждаят от доста повече, нужна е огромна доставка на помощи ", добави генералният секретар на Организация на обединените нации, макар че тази заран от Египет към намиращата се под обсада и бомбардирана от Израел Газа минаха единствено 20 камиона. Това е изцяло незадоволително съгласно Организация на обединените нации, която желае 100 камиона дневно за 2,4 милиона поданици на Газа, лишени от съвсем всичко, уточни Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР