Ние не се отказваме - това отговори вицепремиерът на Украйна

...
Ние не се отказваме - това отговори вицепремиерът на Украйна
Коментари Харесай

Украйна не се отказва от членство в НАТО: Готови сме за всякаква ескалация

Ние не се отхвърляме - това отговори вицепремиерът на Украйна Олга Стефанишина на въпрос дали Киев се отхвърля от участие в НАТО поради напрежението по руско-украинската граница.

Вие виждате по какъв начин Москва непрестанно трансформира настояванията си - първо беше Украйна и Грузия да не членуват, след това да няма разширение, по-късно да се върне конфигурацията от 1997 година.

Москва има полза от ескалация на напрежението и прави всичко допустимо враждебната реторика да продължава.

Киев има поддръжката на европейските и американските си сътрудници, които показват единение. Разликите с 2014 година са големи, сподели още Олга Стефанишина.

" Първо сме построили военна резистентност, второ - резистентност на хибридни офанзиви. Имаме непоколебимо интернационално единение за териториалната целокупност на Украйна, огромни наказания. И никой по-добре от нас не познава режима на Путин. Разбира се, че сме готови за всякаква военна ескалация. И сме доста признателни за големите старания на Европейски Съюз и НАТО, както и на обособени страни - Франция и Съединени американски щати, които вършат всичко допустимо да има разговор и бистрота на идващите стъпки ", съобщи вицепремиерът на Украйна Олга Стефанишина.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР