Ние не подлагаме на тест нашите коалиционни партньори, а им

...
Ние не подлагаме на тест нашите коалиционни партньори, а им
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Ако ГЕРБ и ДПС изберат Каримански за управител на БНБ, това значи нова коалиция

" Ние не подлагаме на тест нашите съдружни сътрудници, а им даваме късмет. Останалите партии в обединението не поддържат Любомир Каримански за шеф на Българска народна банка. Ако се стигне до гласоподаване на неговата кандидатура и той получи поддръжка опозицията, в лицето на ГЕРБ и Движение за права и свободи, това ще е една нова коалиция ".

Това съобщи ръководителят на ПГ на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров.

Ден по-рано той заяви, че се отдръпва от конкуренцията за Българска народна банка.

По думите му, повода е разединение в обединението по този въпрос. " Както се видя издигането на претендент за шеф на Българска народна банка докара до разединение в обединението. Изтегленото ми от борбата за поста е късмет да се потърси нова персона, сплотяваща кандидатура, която да има мандат за бъдещето на Българска народна банка. За това в този момент оставяме на нашите сътрудници да решат дали би трябвало опозицията да поддържа другия претендент Любомир Каримански ", съобщи Гюров пред bTV.

Той разяснява аргументите поради, които от " Продължаваме промяната " няма да го поддържат за шеф на Българска народна банка. " Просто Любомир Каримански идва от българския банков бранш и това ни тормози, защото провокира избрани подозрения. Освен това ние имаме забележки и в нещата, които той показа по време на чуванията му в Народното събрание за поста. Те се разграничават от това, което авансово е заложено в съдружното ни съглашение ", посочи ръководителят на най-голямата парламентарна група.

Андрей Гюров разяснява и рецензиите по негов адрес по отношение на професионалната му биография. " Няма нищо, което да укривам и в нея се вижда къде какъв брой време и за кого съм работил. Няма нещо, което да поражда безпокойствие. През последните седмици опозицията не успа да открие нищо притеснително и това ме радва. В интервала 2008 -2010 година преподавах във Виенския университет, а по-късно бях зам.-директор и пълномощник на сдружението “Пирин голф ", сподели той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР