Ние може да поискаме президентът Георге Иванов да бъде отстранен

...
Ние може да поискаме президентът Георге Иванов да бъде отстранен
Коментари Харесай

Зоран Заев: Може да поискаме отстраняване на президента Георге Иванов от власт

Ние може да желаяме президентът Георге Иванов да бъде отхвърлен от власт, сподели македонският министър председател Зоран Заев, съобщи сръбското радио Б92.

Министър-председателят в Скопие заплаши президента с процедура за импийчмънт, в случай че водачът на балканската страна не даде зелена светлина на контракта с Гърция. Заев и сътрудник му от Атина Алексис Ципрас на 17 юни сложиха завършек на траялия съвсем 27-години спор за името на някогашната югославската република, която ще се назовава Северна Македония. Вчера Народното събрание в Скопие утвърди на първо четене документа и реши жителите на страната да отидат на референдум, с цел да одобрят или отхвърлят двустранното съглашение.

"Времето на политическото извъртане свърши. Политиканстването към този момент не е на мода. Ако македонските жители одобрят историческия контракт с членката на Европейския съюз и по-късно господин Иванов наложи несъгласие върху резултатите от допитването, ние ще желаяме процедура по импийчмънт на президента на страната ", безапелационен бе Заев.

Иванов, който е отпред на Македония от 2009 година, бе повдигнат от опозиционната сега партия ВМРО-ДПМНЕ. Заев стана министър председател през 2017 година Неговият кабинет е формиран от Социалдемократическия съюз на Македония и албанските партии: Движението Беса ( "Клетва "), Демократическият съюз за интеграция и Алианс за албанците.

Президентът на Македония постоянно постанова несъгласие на решения на държавното управление "Заев ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР