Ние много обичаме да критикуваме народните представители, но тук искам

...
Ние много обичаме да критикуваме народните представители, но тук искам
Коментари Харесай

Елена Дариева: Депутатите заслужават похвала за обединението и експедитивността при гласуването на бюджета

" Ние доста обичаме да подлагаме на критика народните представители, само че тук желая да посочи нещо позитивно - забелязахте, че удължаването на бюджета беше гласувано единомислещо с над 200 гласа. Освен това забелязахме и бързина. Сега беше гласувано на първо четене, а предложенията и допълненията се вършат сред двете гласувания. Всъщност, този период беше понижен, сега е съкратен до три дни, т.е. с изключение на единогласие имахме демонстрирана воля за бързина. Второто гласоподаване ще бъде в доста къс период, едвам след три дни. Така че можем да ги разпознаваем с нещо позитивно народните представители ", сподели социологът Елена Дариева в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" До момента следим това - Министерски съвет, който работи синхронно, и Народното събрание, което до през днешния ден единствено демонстрираше ерес, безпорядък и разнопосочност, само че особено по тематиката на бюджета обстановката не беше такава. Въпреки че следобедното съвещание още веднъж прерасна в неособено приятна за гледане картина. Все отново Народното събрание е място на политически конфликт и когато има политически конфликт това е добре за демокрацията. Трябва да има разнообразни гледни точки, които да се пазят с причини, а не да следим прояви на хулиганско държание, когато Народен представител не трябва позволен да приказва от парламентарната естрада, което е извънредно позорно ", счита тя.

" В общините изкушението е по-голямо за ГЕРБ и Движение за права и свободи, които имат кметове по по-големите общински центрове. Политическа партия нямат кметове, тъй че едва ли ще се подложат на изкушения ", добави Дариева по отношение на локалните избори през есента.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР