В Софийска районна прокуратура има образувано разследване по отношение на

...
В Софийска районна прокуратура има образувано разследване по отношение на
Коментари Харесай

Прокуратурата чака две експертизи по разследването за сдружение Да запазим Корал

В Софийска районна прокуратура има формирано следствие във връзка с съдружие „ Да запазим Корал “, разпитани са 10 очевидци, чака се правенето на съдебно-графическа и техническа експертизи, оповестиха от прокуратурата, представени от Българска телеграфна агенция.

След правенето на експертизите наблюдаващият прокурор ще реши по какъв начин да продължи следствието и дали ще бъдат повдигнати обвинявания за присъединяване в документни и други закононарушения.

Досъдебното произвеждане е формирано на 11 август м.г. по сигнал от А. Р., ръководител на Управителния съвет (УС) на Сдружение „ Да запазим Корал “, в Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС). То е за това, че е доказана лъжа в документално известие, изпратено от Л. Б. по електронен път до Агенция по вписванията, изискуемо по силата на Търговския закон за засвидетелствуване на условия – освобождение на К. П. от длъжността член на УС на Сдружение „ Да запазим Корал “ и избирането на негово място на М. Д. Като същото следва да е осъществено на съвещание на Общото заседание на Сдружението, за което се твърди, че е извършено на 6 май 2021 година

В хода на следствието са открити данни за осъществяване и на други документни закононарушения – сформиране и потребление на неистинен документи, показани пред Агенция по вписванията, означават от прокуратурата. ирил Петков отговори, че това е „ следващият ченгеджийски номер “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР