Ние искаме да се държим като министър-председател на Република България.

...
Ние искаме да се държим като министър-председател на Република България.
Коментари Харесай

Остри реплики между Кирил Петков и ДПС в парламента

" Ние желаеме да се държим като министър-председател на Република България. Искаме, когато отправяте обвинявания, те да са обосновани. Искаме да не лъжете ". С тези думи се обърна към министър председателят Кирил Петков зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев по време на парламентарния надзор.

" Искаме никой да няма съображение да ви назова марионетки на подмолния кръг на Прокопиев, а такива учредения се дават всеки ден. Ако вие не сте прочели в медийните следствия, които са десетки за Прокопиев и неговия кръг, само че нямате съображение да кажете, че не ги знаете. Има данни, в това число за това какъв брой пари е получило това лице от скъпия ток ", сподели още Цонев. 

По думите му при персонални срещи с премиера, той му е казвал да не ги " закачат за Иво Прокопиев, тъй като нямат нищо общо с него ". При това изявление, Петков се включи към диалога и изрично съобщи, че тези думи са неистина.

" Конституционният съд ви уличи в неистини, не мен ", отвърна депутатът от Движение за права и свободи.

" Единственият кръг, който ще закачим, е на всички крадци и на всички, свързани с корупцията в България ", акцентира министър председателят.

По думите на Петков оттук насетне налозите на всички българи " няма да се харчат от кръгове, като че ли това им е бащиния ". Цонев попита дали в листата, който министър председателят Петков е дал на прокуратурата, се съдържа името Иво Прокопиев.

Петков разказа, че предходната седмица, като министър-председател, е бил извикан от прокуратурата и е предал обществено налична информация за 19 индивида. " В информацията има ясни обстоятелства, които са разказани в изявленията, за които желаех да съм сигурен, че прокуратурата обръща голямо внимание и не ги пропуща. Защо бяха 19, аз споделих в Брюксел 20 - тъй като моята концепция е, че за 19 от тях ние бяхме събрали медийни изявления, а на 20-ия ги предадохме ", добави министър председателят. 

Ако имате очевидни и ясни сигнали, за което и да е лице, в това число и Иво Прокопиев, ще се веселя да ми ги предадете и оттук насетне - всички под един критерий ", сподели още той. По думите му България е страна, в която ще се следва законодателството.

" Истината е, че преди държавното управление на Америка да вземе и да постави хора на листа " Магнитски ", те минават през доста огромен филтър, уточни още министър председателят Петков и изброи институциите, ангажирани с тази процедура. След този филтър лицата на листа " Магнитски " се поставят и се афишират. Шансът цялата американска администрация да се е объркала, постоянно съществува, само че аз персонално, за жалост, имам повече религия на тях, в сравнение с прокуратурата сега, тъй като тя се ръководи непрозрачно и нейната успеваемост е потвърдено неприятна ", добави Петков.

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ също се включи в разговора като съобщи, че Петков не дава отговор на въпросите, а чете заявления. " Прокуратурата на Република България разгласи, че неговите заявления нямат никаква стойност ", добави той.

От известие до медиите стана ясно, че Иво Прокопиев, бизнесмен и притежател на медийната група " Икономедиа " декларира, че завежда серия каузи за клюка против народните представители Мустафа Карадaйъ, Йордан Цонев, Хамид Хамид и Станислав Анастасов.

Повод за делата по думите му са медийни офанзиви от разнообразни представители на Движение за права и свободи в последните седмици и дни. Прокопиев приканва четиримата депутати да се откажат от имунитета си и да се опитат да потвърдят изказванията си в съда.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР