Ние идваме! настоява за задържането на Елеонора Митрофанова. От партията призовават

...
Ние идваме! настоява за задържането на Елеонора Митрофанова.
От партията призовават
Коментари Харесай

Ние идваме! настояват за арест на Митрофанова

" Ние идваме! " упорства за задържането на Елеонора Митрофанова.

От партията приканват прокуратурата и българските правораздавателни органи да издирят посланика на Русия у нас за осъществяване на вероятно закононарушение от Наказателния кодекс.

Аргументът им е, че дейностите на Митрофанова, родена на 11 юни 1953 година във Волгоград, Русия, допускат прикриване или затаяване на информация по отношение на дейностите на шпионска мрежа на територията на България, във щета на държавните ползи и националната сигурност на страната.

Искането на " Ние идваме! " идва, откакто вчера руското вътрешно министерство разгласи, че  който работи за самостоятелната мрежа за проверяваща публицистика Bellingcat. Не се прецизира в какво е упрекнат Грозев. Посочва се единствено, че закононарушението е по член от Наказателния кодекс на Русия. 

Също през вчерашния ден депутатът от " Демократична България " Божидар Божанов заяви в Туитър, че е изпратил парламентарен въпрос до Министерството на външните работи дали ще привика Елеонора Митрофанова за пояснение за какво Руската федерация търси българския публицист.
 Русия търси журналиста Христо Грозев
Русия търси журналиста Христо Грозев

Той работи за плана Bellingcat

В края на юли 2022 година представител на Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия разгласи по телевизионния канал " Россия-24 ", че: бомбардировач Су-24, изтребител Су-34 и Ту-22 М3 свръхзвуков ракетоносец. Тази интервенция съгласно съветските служби е била проведена от Службата за сигурност на Украйна (СБУ), а Грозев, съгласно съветската страна е " координирал дейностите на участниците в нея ". Самият публицист отхвърли присъединяване си в сходна интервенция. Тогава той изясни, че екипът на Bellingcat снима документален проверяващ филм за това по какъв начин ФСБ и украинските специфични служби играят на игра, пробвайки се да се мамят взаимно.

Грозев взе участие интензивно в активността на изданието Bellingcat, което се и обхвана редица други нашумели произшествия, в това число отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му в Солсбъри, Англия. Дейността на Bellingcat е приета от съветската Главна прокуратура за нежелана в Руската федерация.

Припомняме, че точно Bellingcat отравянето на българския предприемач Емилиян Гебрев и детонацията в чешкия оръжеен склад във Врбетице, като обявиха, че уредниците на гърмежа - офицери от съветското военно разузнаване ГРУ, са забъркани и в опита за нападение против Гебрев . Тогава информацията без публикувана от интернационалната проверяваща група Bellingcat, съветското издание The Insider, немското Der Spiegel и чешкото Respekt.
 Демократична България видели през вчерашния ден в стола на президента Митрофанова
Демократична България видели през вчерашния ден в стола на президента Митрофанова

Ще схванат накъде Румен Радев води страната ни след третия мандат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР