Ние, дами, сме толкова различни, но има едно нещо, което

...
Ние, дами, сме толкова различни, но има едно нещо, което
Коментари Харесай

10 начина да облекчите менструалните болки

Ние, дами, сме толкоз разнообразни, само че има едно нещо, което ни сплотява. Да, менструалните конвулсии. Едва ли можеш да намериш жена, която не е претърпяла най-малко един път в живота й, а множеството от нас ги изпитват постоянно. Всеки месец милиони дами по целия свят желаят да сменят телата си с мъже, с цел да не изпитват тази болежка - или най-малко да има лекуване, което да им помогне да стоят изправени. Дръжте се, дами!

Намерихме 10 метода да се борите с тези болки и елементарно да оцелеете по това време на месеца. Вижте ги!

1. Топлина

Учен от Университетския лицей в Лондон потвърждава, че температурата от 40 ° C (104 ° F) ви оказва помощ да се отървете от менструалните конвулсии. Д-р Кинг, който е управлявал проучването, споделя, че те са породени от понижен кръвоток към вашите органи, което води до увреждане на тъканите.

Най-удивителното е, че топлината работи по същия метод като медикаментите, блокиращи рецепторите за болежка, наречени P2X3. Затова вземете бутилка топла вода или топъл компрес, поставете го на корема си и усетете приятната топлота, която убива болката. Между другото, в случай че имате котка, вашата менструация е време, с цел да получите топлите й обятия.

2. Вземете си топла вана

Както споменахме нагоре, топлината оказва помощ за облекчение на болката. Освен това, ваната също е превъзходен метод да се отпуснете както физически, по този начин и умствено. Напълнете вана с гореща вода, прибавете няколко соли за вана (лавандула ще се оправи със напрежението добре), изсипете 2-3 супени лъжици джинджифил, включете обичаната си музика, направете си чаша чай и се наслаждавайте!

3. Масажирайте корема си с етерични масла

Изследванията демонстрират, че етеричните масла могат дейно да се оправят с болката.
За да извършите резултата по-добър и процеса по-приятен, пробвайте някои от етеричните масла, които предлагаме: примес от лавандула, крем култивиран чай и мажорет (съотношение 2: 1: 1).

4. Пийте билков чай

Билковият чай е нещо, което хората пият от епохи, разчитайки на лечебните свойства на билките. Въпреки че потреблението на чай за облекчение на болката може да наподобява необичайно за някои, учените са потвърдили преимуществата на чай от лайка в лекуването на такива неща като менструални конвулсии. Той съдържа глицин, който облекчава мускулните конвулсии, като по този метод отпуска матката. Освен това резултатът на чая е кумулативен и може да продължи до 2 седмици.

5. Правете секс

Въпреки обстановката, за която приказваме, това може да е най-приятната точка в нашия лист. И един от най-полезни. Според разнообразни проучвания, сексът укрепва имунната система, облекчава главоболието и даже усъвършенства паметта.

6. Наспивайте се

Всички знаем, че сънят е значим за нашето здраве, само че заспиването по време на менструацията може да бъде същинска битка. Вие знаете - всички тези конвулсии, главоболия и промени в настроението. Вашата обичана възглавница ненадейно става неуместна и матракът ви се бунтува... Тогава сутринта се чувствате подути и сънливи и се сърдите за всяка дреболия.

7. Хидратирайте се

Колкото и необичайно да звучи, пиенето на повече вода предотвратява задържането на течности в тялото ви. Това ще улесни и даже ще ви помогне да избегнете подуването. За да извършите резултата по-добър, можете да опитате да пиете топла или гореща вода, вместо студена. Това ще отстрани болката посредством разпределяне на мускулите ви.

8. Яжте подправки и билки

Подправките са част от всекидневието ни, само че ние не знаем същинската им стойност. Учените са направили някои проучвания, резултатите от които могат да ни оказват помощ да се оправим с болките. Ето какво можете да употребявате, с цел да извършите тези дни малко по-приятни: Семена от копър, джинджифил, канела.

9. Не забравяйте за витамините и минералите

Друг метод да облекчите менструалните конвулсии е да приемате витамини и минерали. Експертите предлагат: калций, витамин D, Омега-3 мастни киселини, магнезий, витамин Е

10. Тренирайте

Някои дами считат, че спортът по време на менструация е нездравословен. Въпреки това, тренировката покачва равнището на ендорфини в тялото, което убива болката, усъвършенства настроението ви и форсира изгарянето на простагландин.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР