Нидерландското правителство задели 150 милиона евро, за да закупи творба

...
Нидерландското правителство задели 150 милиона евро, за да закупи творба
Коментари Харесай

Нидерландия дава луди пари за картина на Рембранд. Защо

Нидерландското държавно управление задели 150 милиона евро, с цел да закупи творба на Рембранд от 1636 година Правителството има намерение да закупи фамозния автопортрет на холандския художник от 17-ти век Рембранд ван Рейн " Знаменосецът ", оповестява BBC News.

Според него управляващите на страната търсят утвърждение от Народното събрание за закупуването на картината, която се счита за извънредно значима за холандската просвета и история.

На него Рембранд се изобразява като знаменосец, водещ на Осемдесетгодишната война, която кулминира с независимостта на Холандия през 1648 година

За придобиването на платното държавното управление на страната отпусна 150 милиона евро, до момента в който музейният фонд ще добави още 10 милиона евро, а сдружението Рембранд - 15 милиона.

Този шедьовър, датиран от 1636 година, е бил в ръцете на частни колекционери от епохи. Картината най-сетне е купена от семейство Ротшилд.След покупката се възнамерява да бъде изложена в разнообразни страни, преди да бъде сложена в Rijksmuseum в Амстердам

.„ Знаменосецът се завръща вкъщи след пътешестване от няколко века “, сподели нидерландският министър на културата Ингрид ван Енгелсховен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР