Нидерландското правителство възнамерява да наложи частичен локдаун от този уикенд,

...
Нидерландското правителство възнамерява да наложи частичен локдаун от този уикенд,
Коментари Харесай

Нидерландия смята да въведе частичен локдаун

Нидерландското държавно управление има намерение да наложи непълен локдаун от този уикенд, с цел да спре разпространяването на новата коронавирусна зараза в страната, заяви Ройтерс.

Баровете, заведенията за хранене и магазините за артикули от първа нужда ще бъдат затворени от 19 ч. в продължение на три седмици, считано от събота. Няма да има фенове по време на спортни събития. Властите поучават жителите да работят от у дома, когато е допустимо. Училищата, театрите и кината ще останат отворени.

Кабинетът на изпълняващия длъжността министър-председател Марк Рюте ще вземе дефинитивно решение по-късно през днешния ден и ще разгласи новите ограничения по време на конференция.

Броят на случаите на ковид в страната с население 17,5 милиона души нараства бързо от края на септември. В четвъртък беше регистриран антирекорд от към 16 300 броя за 24 часа.

Около 85% от възрастните в Нидерландия са изцяло имунизирани против COVID-19. Досега бустерни дози се даваха единствено на дребна група хора със слаба имунна система, а през декември те ще бъдат препоръчани на хора на възраст над 80 години.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР