Нидерландският външен министър Вопке Хукстра заяви, че западните държави трябва

...
Нидерландският външен министър Вопке Хукстра заяви, че западните държави трябва
Коментари Харесай

Нидерландия допуска трибунал за войната на Русия срещу Украйна

Нидерландският външен министър Вопке Хукстра съобщи, че западните страни би трябвало да обмислят основаването на специфичен арбитражен съд за военни закононарушения в Украйна.

Хукстра направи това изказване след интернационална конференция в Хага, отдадена на наказателното гонене на лицата, виновни за закононарушенията в актуалната война.

" Идеята има смисъл. Необходимо е да се запълни вакуумът , а и Международният углавен съд няма съответната пълномощия ", сподели той.

през 2016 година, откакто МНС дефинира анексирането на полуостров Крим от Украйна през 2014 година като въоръжен спор.
 Британски юрист: Не е реалистично да се чака съд за Путин
Британски юрист: Не е реалистично да се чака съд за Путин

Международният углавен съд не издава задочни присъди

" Затова считам, че би трябвало да обмислим концепцията за подобен арбитражен съд. Вероятно няма да е елементарно, само че желаеме да помогнем на Украйна по всевъзможен метод ", добави той, представен от BBC.

Предишния ден в Хага стартира конференция, отдадена на военните закононарушения в Украйна. В този ден Русия извърши ракетно нахлуване против Виница , при което починаха 23 цивилни жители, а десетки бяха ранени. 45 страни (ЕС, Англия, Съединените щати, Канада, Мексико, Австралия и др.) за взаимна работа по следствието на военни закононарушения в Украйна.

Във видеообръщение след удара президентът Владимир Зеленски прикани за основаване на интернационален юридически механизъм, който да компенсира загубите на Украйна, както и изиска Русия да бъде приета за терористична страна.

Престъпленията на съветските военни се проверяват и от украинските управляващи. Според основния прокурор на Украйна Ирина Венедиктова сега се преглеждат 127 каузи за военни закононарушения.
 Европарламентът желае специфичен арбитражен съд да проверява закононарушенията на експанзия
Европарламентът желае специфичен арбитражен съд да проверява закононарушенията на експанзия

Евродепутатите също по този начин упорстват Европейски Съюз да даде всички нужни запаси за основаването на подобен трибунал
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР