Нидерландският крайнодесен лидер Герт Вилдерс спечели най-много гласове на парламентарните

...
Нидерландският крайнодесен лидер Герт Вилдерс спечели най-много гласове на парламентарните
Коментари Харесай

Лидерът на крайната десница Герт Вилдерс печели изборите в Нидерландия

Нидерландският крайнодесен водач Герт Вилдерс завоюва най-вече гласове на парламентарните избори в страната, доминирани от дебата към възходящата имиграция в Нидерландия. Според прогнозите на пресслужбата на организация ANP, основани на 98% от преброените гласове, неговата Партията на свободата ще завоюва 37 места, удвоявайки общия си брой след вота в сряда. Вилдерс съобщи, че ще се стреми да сформира държавно управление, като добави, че ще ограничи " цунамито от бежанци " и ще подсигурява, че " холандците ще си върнат страната ", оповестява Financial Times.

Партията на свободата е следвана от ляв алианс, воден от някогашния началник на Европейски Съюз по въпросите на климата Франс Тимерманс, с 25 места, а по-късно от демократичната VVD с 23 места. Победата на Вилдерс ще провокира шокови талази в Европейски Съюз, който се бори да одобри мигрантите от Африка и Азия. Трудни договаряния за коалиция Крайнодесният водач желае и провеждането на референдум за овакантяване на Европейски Съюз. Нидерландският политик, който води антиислямска акция и се зарича да забрани Корана и джамиите, обаче може да се затрудни да откри съдружни сътрудници за сформиране на държавно управление, което да събере болшинство в 150-местната долна камара на Народното събрание.

Дилан Йешилгьоз-Зегериус, водач на VVD, съобщи, че не счита да взе участие в кабинет на Вилдерс. " Казах, че не виждам това да се случи, тъй като Вилдерс не може да образува болшинство ", продължава той.
Реклама " Не можем да бъдем подценявани ", сподели Вилдерс и прикани партиите да " намерят единодушие ".
Новият дясноцентрист Питер Омцигт - някогашен християндемократ, който сътвори своята партия " Нов обществен контракт " едвам през август, изключи опцията да взе участие в кабинет с Вилдерс. Прогнозите са, че NSC ще завоюва 20 места.

" Не можем да бъдем подценявани ", отвръща Вилдерс и прикани политическите обединения да " намерят единодушие ". На изборите се явиха към 26 партии, а съгласно изследване на телевизионната компания NPO 16 от тях ще влязат в Народното събрание.

Анализаторите настояват, че спечелилият ще се нуждае от най-малко три други партии, с цел да ръководи - вероятност, която може да значи, че договарянията за сформиране на държавно управление ще продължат с месеци, а министър-председателят Марк Рюте ще остане в качеството си на длъжностен министър председател. Неговата ръководеща коалиция се разпадна през юли поради проекти за ограничение на имиграцията.
Реклама
Предизборната акция беше доминирана от диспути към миграцията и жилищната рецесия, която основава проблеми на младежите и фамилиите с по-ниски приходи, както и екологичните ограничавания върху земеделието в гъстонаселената страна с население от 18 млн. души.

Йешилгьоз-Зегериус от VVD съобщи преди вота, че Нидерландия не може да се оправи с размера на идващите.
Резултатите от изборите не са оптимистични за влизането на България в Шенген.
Нетната миграция ще доближи над 220 хиляди души през 2022 година, което е десетократно нарастване за 20 години. Омцигт предложи годишният брой да бъде понижен до 50 хиляди души, в това число тези от Европейски Съюз, които имат право да работят на всички места в блока.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР