Нидерландските здравни власти разследват смъртта на 3-месечно бебе в приемен

...
Нидерландските здравни власти разследват смъртта на 3-месечно бебе в приемен
Коментари Харесай

В Нидерландия разследват смъртта на бебе в бежански център

Нидерландските здравни управляващи проверяват гибелта на 3-месечно бебе в приемен център за търсещи леговище , оповестиха от Инспектората по опазване на здравето и грижи за младежта в кралството, написа европейската редакция на американския вестник " Политико ".

Здравните управляващи оповестиха, че бебето е умряло в сряда сутринта във " фитнес зала, която служи като незабавен заслон за търсещи леговище " в село Тер Апел в източната част на страната.

От Инспектората споделиха в известие, че не разполагат с доста информация за гибелта на бебето и прибавиха, че проверяват " всички вероятни аспекти, които може да са изиграли роля за гибелта на бебето ", в това число здравната причина, дали преди този момент са били предоставяни грижи и изискванията в центъра . " За страдание здравната помощ не даде резултат ", показва организацията.

Инцидентът провокира голям брой реакции от нидерландски политици. Депутатите Кати Пири и Сузане Крьогер приканиха държавния секретар Ерик ван дер Бург, отговарящ за убежището и миграцията, да разпореди изясняване на събитията към събитието. Депутатът Яспер ван Дайк от Социалистическата партия внесе искане за парламентарен спор по въпроса.

Правителството на страната е съдено от Нидерландския съвет за бежанците поради изискванията в центровете за приемане на бежанци , които организацията счита за безчовечен. Групата заведе дело против държавното управление по съкратеното произвеждане на 17 август.

Правозащитниците споделят, че местата за настаняване на търсещи леговище са " несъответствуващи за обитаване " и им липсват " най-основните условия като усамотение, задоволително чисти санитарни пространства, кревати, задоволително и прилична храна и отбрана против атмосферните условия ". Делото се чака да се гледа в окръжния съд на Хага на 15 септември.
 Започва план за още по-сърдечно приемане на бежанци в България
Започва план за още по-сърдечно приемане на бежанци в България

Информационни акции " Подай ръка, бъди съпричастен ", брошури, песни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР