Нидерландските пилоти, които са пристигнали в Авиобаза „Граф Игнатиево“ край

...
Нидерландските пилоти, които са пристигнали в Авиобаза „Граф Игнатиево“ край
Коментари Харесай

Скандал: Нидерландските пилоти на Ф-35 са обект на шпионаж, атакуват ги за информация

Нидерландските водачи, които са пристигнали в Авиобаза „ Граф Игнатиево “ край Пловдив, с цел да пазят българското небе с натовските самолети Ф-35 към този момент са атакувани да споделят информация за изтребителите. Поради този необикновен проблем командирът им Томас е признал, че всички летци е трябвало да предадат своите телефони, с цел да не бъдат обект на недоброжелателни офанзиви. Това излиза наяве от обява в нидерландското издание, което споделя, по какъв начин са посрещнати в България водачите, какви са първите им усещания, и за какво адмирал Емил Ефтимов, шеф на защитата се опасява да приказва за спора Русия-Украйна.

Ето какво се споделя още в обявата:

„ Руската инвазия принуждава сътрудниците от НАТО да пазят сигурността на източните граници на НАТО. Трябва да имаме поради, че до момента в който в този момент ние сме на независимост, народът на Украйна страда от груба съветска експанзия. Трябва да мислим за тях през днешния ден.” Това споделя в речта си генерал-лейтенант Денис Луйт, пълководец на Военновъздушни сили, в четвъртък по отношение на холандската интервенция у нас, пред служещите във военна база „ Граф Игнатиево “ край Пловдив. По този мотив от българска страна тирада изнесе и адмирал Емил Ефтимов, командващ българските въоръжени сили, в която обаче не се сподели нищо в тази посока във връзка с спора сред Русия и Украйна. Ефтимов акцентира на съдействието на България с сътрудниците от НАТО в региона на еър полисинг от 2014 година и пропусна геополитическата новост. Нещо повече, той прекомерно внимателно формулира холандската задача у нас: „ Мисията е в точния момент, изключително поради Украйна “. За генерал-лейтенант Луйт не е проблем, че България има комплицирани връзки с Русия.

„ Това, което се случва в Украйна, е извънредно и то поради съветската експанзия. Това, че българите може да го виждат по друг метод, или да го формулират по друг метод, няма последици за нашите старания. Ние сме професионалисти”, акцентира той. Луйт споделя, че е впечатлен от посрещането на холандците във българската военна база „ Граф Игнатиево “. Тук са пристигнали 4 военни самолета Ф-35, два за взаимни полети и два аварийни, 6 водачи и екип за поддръжка. Но командирът им Томас споделя, че всички е трябвало да предадат своите персонални телефони, тъй като някои към този момент са получили предложение да споделят информация за изтребителите Ф-35.

Очевидно разгръщането на новия изтребител в България е вълнуващо, споделят всички участници, тъй като Военновъздушни сили към момента са в развой на прекосяване от F-16 към F-35, което след няколко години на вземането на политическо решение и подготвени на холандските водачи, това към този момент е действителност. До края на май четири изтребителя F-35, в съдействие с българските МиГ-29, ще следят българското въздушно пространство. Мисията, в която вземат участие 100 холандски бойци, е прогрес във връзка с непрекъснатото подсилване на НАТО на източния фланг: от Естония на север до България на юг. Причината е съветската инвазия в Украйна. „ Източният фланг “ в този момент е преди всичко в дневния ред на всяка среща на НАТО. По образеца на балтийските страни и Полша, бойни групи са ситуирани в Унгария, Словакия, Румъния и България. В началото на юни на срещата на върха на НАТО в Мадрид ще последват диалози за непрекъснати подкрепления по източната граница на Европа, се споделя още в обявата.

В случая е извънредно смущаващо, че нидерландските водачи са обект на евентуален шпионаж от българска страна. Ако „ Военна полиция “ си беше на мястото, това несъмнено нямаше да се случи, а страната ни да бъде обект на подигравка в западни медии и сътрудниците ни да гледат с съмнение на нас.

Скандално е и държанието на адмирал Евтимов, който вероятно още не е схванал, какво се случва в Украйна, а и кой е агресорът.

Разкритията на нидерландската медия са следващото удостоверение, че сме обезсърчителен съдружник на НАТО, тежко привързан с съветски зависимости, а по този начин нареченият кабинет на смяната е безпомощен да противодейства.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР