Нидерландски централен защитник е съвсем близо до договор с ЦСКА.

...
Нидерландски централен защитник е съвсем близо до договор с ЦСКА.
Коментари Харесай

ЦСКА взима централен защитник от Белгия

Нидерландски централен бранител е напълно покрай контракт с ЦСКА. 195-сантиметровият Мено Кох идва от белгийския " Ойпен ", като остава само да мине медицински проби. Всичко сред двата клуба към този момент е контрактувано, като за футболиста ще бъде платена трансферна сума.

Местните медии допълват, че предлагането на ЦСКА е такова, че не може да бъде отказано. Очаква се договорът да бъде за три и половина години.

26-годишният Кох е кадър на ПСВ Айндховен. За четирите си години в клуба записва 90 мача за втория отбор и единствено два за първия. В родината си носи екипите още на " Утрехт " и НАК Бреда, а в " Ойпен " минава през лятото на 2019 година. Там изиграва 40 турнирни дуела, в които осъществя три попадения.

Бранителят идва като заместител на Валентин Антов, който бе преотстъпен с алтернатива за закупуване в италианския " Болоня ". След договорката за втория си капитан треньорът на ЦСКА Бруно Акпарович, който употребява схемата 3-5-2, разполага единствено с трима централни бранители - Петър Занев, Пламен Гълъбов и Юрген Матей. Именно на нидерландеца Матей евентуално ще са разчита за бързата акомодация на своя съотечественик.

Привличането на Кох е знаков ход и по отношение на желанията на притежателите на клуба Гриша Ганчев и Юлиян Инджов. Макар и косвено, преди десетина дни двамата обявиха желание да преустановят активността си в ЦСКА.

Според изпълнителния шеф Пламен Марков двамата са афектирани на част от последователите, които насочиха рецензии към трансферната политика през зимната пауза. Освен Антов, " Българска войска " напусна и водещият изпълнител Али Соу, преотстъпен в съветския " Ростов ".

ЦСКА води борба с " Лудогорец " за шампионската купа, като изостава на три точки преди директния конфликт в Разград тази събота.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР