Нидерландски съд отхвърли в петък исканията на правозащитни групи да

...
Нидерландски съд отхвърли в петък исканията на правозащитни групи да
Коментари Харесай

Нидерландските доставки на части за изтребители F-35 за Израел могат да продължат

Нидерландски съд отхвърли в петък настояванията на правозащитни групи да блокират държавно управление да изнася елементи за изтребители F-35 за Израел , които съгласно тях разрешават военни закононарушения, осъществени в обсадената линия Газа, предава " Ройтерс ".

Съдиите от Окръжния съд в Хага споделиха, че би трябвало да оставят на нидерландското държавно управление огромна степен на независимост , когато става въпрос за оценка на политически въпроси при вземането на решения по отношение на износа на оръжие.

Правозащитните групи, които включват нидерландския филиал на Oxfam, обявиха, че Израел е употребявал самолетите в офанзиви в Газа, които са убивали цивилни в широкомащабни бомбардировки, които могат да съставляват военни закононарушения.

Предотвратяването на това е по-важно от потребността на Нидерландия да извърши своите търговски или политически отговорности към съюзническите страни, настояват те.

В Нидерландия се обитава един от няколкото районни склада на части за F-35 , благосъстоятелност на Съединени американски щати, които по-късно се популяризират в страни, които ги изискат, в това число Израел.

Съдиите се съгласиха, че е евентуално F-35 да са съдействали за бомбардировките в Газа и вероятните нарушавания на законите на войната.

Но те споделиха, че могат да се произнесат единствено по въпроса дали държавното управление е направило рационална преценка, като е разрешило износът да продължи, и споделиха, че " няма място за интервенция на прелиминарен арбитър ".

Израел отхвърля да е направил военни закононарушения при офанзивите си против Газа, които последваха трансграничната при която 1200 израелци бяха убити и към 240 бяха взети за заложници.

Оттогава израелските сили обсадиха крайбрежната линия и опустошиха огромна част от нея, като съгласно палестинските здравни чиновници бяха доказани мъртви близо 19 000 души,  и хиляди други ранени или изчезнали.
 Нетаняху продължава войната против
Нетаняху продължава войната против " Хамас " до безспорна победа

Това съобщи той пред съветника по националната сигурност в Белия дом Джейк Съливан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР