Нидерландия стартира кампанията си на Мондиал 2022 с трудна победа

...
Нидерландия стартира кампанията си на Мондиал 2022 с трудна победа
Коментари Харесай

Икономична Нидерландия надхитри Сенегал с два точни удара

Нидерландия започва акцията си на Мондиал 2022 с сложна победа с 2:0 над Сенегал в мач от Група А. Лалетата стигнаха до триумфа единствено с два точни удара, след които пристигнаха късните попадения на Коди Гакпо и Дейви Клаасен. И при двата гола едва се намеси вратарят на африканския отбор Едуар Менди, който другояче е считан за един от най-хубавите във Висшата Английска лига с екипа на Челси.

Двубоят стартира с положително състояние за „ лалетата “. Коди Гакпо подаде топката в наказателното поле, само че Стивън Бергвайн се размина с нея и не съумя да осъществя. Сенегалците, които няма да разчитат на огромната си звезда Садио Мане, играеха с висока преса, до момента в който нидерландците залагаха по-скоро на контраатаки. Дебютният половин час игра мина без точни удари, като първият пристигна на сметката на африканските първенци, само че той не затрудни стража на Нидерландия Андрис Ноперт. От другата страна, Върджил ван Дайк стреля неопределено с глава след корнер.

След почивката отборът на Алиу Сисе бе по-активен на терена, като на няколко пъти провокира значими намеси на Ноперт, който постоянно бе на мястото си, с цел да парира изстрелите. Ван Гаал и компания рядко опитваха да застрашат вратата на Едуар Менди, само че при една обстановка в 84-та минута стигнаха до задатък в резултата. Френки Де Йонг центрира в наказателното поле, където Гакпо наказа неразчетеното излизане напред на Менди и с глава осъществя за 1:0. До края Сенегал търсеше изравнителното попадение, само че в последна сметка не съумя да стигне до него, а вместо това инкасира второ, дело на резервата Дейви Клаасен.

„ Лалетата “ са втори в група А, с еднакъв брой точки и голова разлика с Еквадор, който в мача на откриването надигра домакините от Катар със същия резултат. В идващите срещи от групата Сенегал играе с катарците, до момента в който Нидерландия се изправя против южноамериканците. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР