Нидерландия ще смени официалното си лого от 1 януари, изоставяйки

...
Нидерландия ще смени официалното си лого от 1 януари, изоставяйки
Коментари Харесай

Нидерландия се отказва от холандското лале от Нова година

Нидерландия ще смени формалното си лого от 1 януари, изоставяйки най-известната си емблема “Холандско лале ”. Решението е на държавното управление, което утвърди нов знак. Той ще се употребява за представителни цели от бизнеса, посолствата, министерствата, университетите, както и в туризма и спорта.

Новият знак NL Nethrlands залага на обичайния оранжев цвят и резервира лалето, което е националното цвете, само че заменя с “Нидерландия ”, употребяваната от 25 година “национална марка ” Holland Tulip (холандско лале, б.а.), оповестява dnes.bg.

Причината за решението е, че съгласно държавното управление актуалното лого по-скоро разделя, вместо да приобщава жителите. То е взаимствано от имената на две от 12-те холандски провинции - Южен Холанд и Северен Холанд, и не съставлява цялата страна.

“Малко е необичайно да се популяризираш по света единствено с дребна част от страната си - Холандия ”, разяснява представител на държавното управление пред организация Ефе.

Замяната на формалното лого е част от цялостна тактика за развиване на туризма, която си слага за цел да постави завършек на големите тълпи туристи, идващи с евтините полети, изключително в Амстердам, като ги размени с по-устойчив модел.

Според упованията до 10 година броят на туристите в Нидерландия се чака да доближи 30 милиона души годишно. При население на страната от 17 млн. поданици, това ще заплаши качеството на живот и равновесието на природата, се притесняват управляващите. Затова те считат, че Нидерландия би трябвало да се пропагандира по света освен като туристическа дестинация, само че и да се развива стабилно. В момента холандската стопанска система е най-конкурентната в Европейски Съюз и четвърта по конкуретоспособност в света. Ето за какво държавното управление възнамерява да се показва по света с икономическите и софтуерните си достижения, вместо да се демонстрира единствено като туристическа опция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР