Нидерландия предлага обучение на наши пилоти на F-16. Това съобщи

...
Нидерландия предлага обучение на наши пилоти на F-16. Това съобщи
Коментари Харесай

Нидерландия предлага обучение на наши пилоти на F-16

Нидерландия предлага образование на наши водачи на F-16. Това заяви министърът на защитата Димитър Стоянов, който взе участие в съвещанията на Съвета " Външни работи/Отбрана " и на Направляващия ръб на Европейската организация по защита във формат министри на защитата в Брюксел.

Той напомни, че още през месец юни е поискано с писмо информация от нидерландската страна дали могат да ни бъдат предоставени самолети F-16.

" Отговорът тогава беше, че няма такава опция и няма по какъв начин да ни бъдат предоставени. Коментирана беше обстойно и необятно тематиката от телевизионните екрани с разнообразни специалисти по какъв начин Нидерландия е подготвена да подари на България самолети F-16 в подмяна на нашите самолети МиГ-29. Да, имах среща с министъра на защитата на Нидерландия. Това, което показват сега като подготвеност, е да оказват помощ с тренинга на наши водачи за F-16 ", изясни военният министър, представен от Българска национална телевизия. 

Димитър Стоянов добави, че това, което се чака да бъде направено с нашите МиГ-29 е да осигурим първо запас, с цел да може да се води естествена летателна подготовка до края на 2023 година. Освен това, по думите на военния министър, България може да образова военни санитари от украинската войска. 

" Аз заявих нашето включване в задачата - според решението и на Народното събрание, и на Министерския съвет от предходната седмица. България ще взе участие и със състав, и със даване на съоръжение за трениране на украинските въоръжени сили. Какво тъкмо ще бъде оборудването сега не мога да разясня, заради простата причина, че следва изясняване. Не сме завършили още с разбора, който, уповавам се, до края на седмицата, ще бъде завършен и след това би трябвало да имаме и решение на Министерски съвет, с което да предоставим информация на Народно събрание за взимане на осведомено решение за даване на съоръжение, както на подготвителната задача, по този начин и на Украйна ", уточни Стоянов.

Той посочи, че предлагането му, съобразено с военната експертиза, е да имаме четири модула през годината по 15 образования за военни санитари. " Мисля, че тук имаме положителни качества във ВМА и ще използваме тези качества ", заключи военният министър.

 

 

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР