Нидерландия, която през последните две седмици е, ще отвори отново

...
Нидерландия, която през последните две седмици е, ще отвори отново
Коментари Харесай

Нидерландия отваря училищата въпреки многото новозаразени

Нидерландия, която през последните две седмици е, ще отвори още веднъж началните и междинните учебни заведения на 10 януари, макар че броят на новозаразените остава висок. Това заяви държавното управление на страната, съобщи Ройтерс.

От кабинета подчертаха, че признатите в болница пациенти са намалели доста след използването на ограничаващите ограничения през декември, които включваха затваряне на учебните заведения една седмица по-рано от плануваното за зимната почивка.

" Отварянето е добра вест за учениците и е значимо за тяхното развиване и психическо благоденствие да могат да вървят на учебно заведение ", съобщи министърът на образованието Арие Слоб на конференция.

Професионалните учебни заведения и университетите обаче няма да отворят още веднъж порти, а ще имат онлайн занятия най-малко до 17 януари.

Миналата седмица нидерландските здравни управляващи оповестиха, че Омикрон се е трансформирал в преобладаващия вид в страната. Инфекциите са намалели ненапълно спрямо рекордните равнища през ноември, само че остават високи, като през последните 24 часа са регистрирани повече от 14 000 нови случая.

На 19 декември Нидерландия затвори всички магазини, с изключение на тези от първа нужда, както и заведенията за хранене, фризьорските салони, фитнес залите, музеите и други публични места. Остава в действие възбраната за събиране на повече от двама души на открито. Мерките ще бъдат преразгледани на 14 януари.
 30 задържани в Амстердам при митинг против Коронавирус ограниченията
30 задържани в Амстердам при митинг против Коронавирус ограниченията

Четирима служители на реда бяха ранени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР