NFT-тата, или незаменимите токени, не спират да набират популярност, а

...
NFT-тата, или незаменимите токени, не спират да набират популярност, а
Коментари Харесай

Криптоманията, която преобърна представите за изкуство: Топ 10 на най-скъпите NFT

NFT-тата, или незаменимите токени, не стопират да набират известност, а вложителите и колекционерите не престават да хвърлят милиони за цифровото изкуство – няма по какъв начин да отречем обаче, че някои от цените, които се заплащат за тях, са безусловно безумни.

Популярността на NFT непрестанно нараства, като сбирки от творби на изкуството на стойност милиони се продават като цифрови jpeg файлове, а някои от най-влиятелните лица и звезди по света се включват в действието със свои лични планове основани на фотоси или видео файлове.

Някои от най-популярните сбирки като Bored Ape Yacht Club и CryptoPunks се трансфораха в едни от най-скъпите творби на изкуството, които могат да се купят, а основателите им продават творбите за десетки милиони долари.

Но кои са най-скъпите и скъпи за притежателите им? Ето и една ранглиста на NFT, за които са изхарчени най-вече пари. Тъй като NFT се търгуват с криптовалути, а тяхната стойност непрекъснато варира, демонстрираме цените в долари, съгласно актулната стойност на цифровите токени сега на продажбата:
Beeple’s Crossroad — 6,6 милиона $

CROSSROAD
By

The #1/1 from beeple`s first NG drop has just resold on the secondary market for $6.6 million.

History has just been made.

Congrats to beeple and of course to for the sale.
— Nifty Gateway (@niftygateway)

Beeple’s Crossroad е просто къс, 10-секунден филм, изобразяващ хора, минаващи около огромно паднало тяло с изписани обиди на всички места.

Произведенията на Beeple са толкоз уважавани, тъй като оферират нещо малко по-различно от елементарните NFT, които виждате - и цената приказва сама за себе си.
CryptoPunk #7804 — 7,6 милиона $
 cryptopunk 7804 NFT

Първият CryptoPunk в листата, само че сигурно не последният. #7804 е един от единствено деветте ‘Alien’ CryptoPunks, със страхотна шапка, пушейки лула.
CryptoPunk #3100 — 7,67 милиона $
 cryptopunk 3100 NFT

На 11 март 2021 година, единствено един ден след продажбата на #7804, #3100 стана даже по-скъп от своя другар.

Друг извънземен пънк, само че този път с лента за глава, #3100 е седмият най-рядък CryptoPunk.
CryptoPunk #4156 — 10,26 милиона $
 CryptoPunk 4156

CryptoPunk 4156 Larva Labs се подрежда като третия най-скъп CryptoPunk за всички времена.

В лист, доминиран значително от все по-популярните CryptoPunks, #4156 се подрежда като третия най-скъп пънк на всички времена. Купен е на 9 декември 2021 година, единствено 10 месеца след продажбата за 1,25 милиона $. Това е много солидна възвръщаемост на инвестицията!
CryptoPunk #7523 — 11,75 милиона $
 cryptopunk 7523 NFT

NFTLarvaLabs е най-скъпият CryptoPunk в света.

Изхвърляйки всичките си CryptoPunk сътрудници от водата, #7523 е третият най-рядко срещан в сбирката и има цена, която да подхожда на това.

Тук идва и въпросът, откакто има два по-редки CryptoPunks от #7523, за какъв брой повече могат да бъдат продадени? Предстои да разберем, може би в близкото бъдеще.
CryptoPunk #5822 — 23,7 милиона $
 cryptopunk 5822

Продължавайки в наклонността на супер скъпите CryptoPunks в „ извънземен “ жанр, 5822 разруши всички упования, когато се продаде за над 23 милиона $ на 12 февруари 2022 година

Това е съвсем двойна цена на предходния най-голям CryptoPunk.
HUMAN ONE на Beeple — $28,985


Beeple продаде едни от най-скъпите NFT за всички времена, с три броя в топ 10.

HUMAN ONE беше продаден на 9 ноември 2021 година против хонорар от едвам 30 милиона $.
Clock — 52,7 милиона $
J x ⭕️
— WikiLeaks (@wikileaks)

Джулиан Асандж NFT Часовник брояч на 1035 дни.

Този часовник NFT се актуализира всеки ден, с цел да покаже какъв брой дълго е бил в пандиза Джулиан Асандж.

„ Clock “ е NFT, основано от Пак и Джулиан Асандж, и съвсем работи като часовник, който брои дните, през които създателят на WikiLeaks Асандж е бил в пандиза.

Целта на NFT-тото беше да събере средства за правната отбрана на Асандж и в последна сметка беше закупена от AssangeDAO – сбирка от над 10 000 души, сплотяващи парите си, с цел да закупят NFT и да поддържат Асандж.
Everydays: the First 5000 Days — 69,3 милиона $
 Everydays the first 5000 days NFT

Всеки ден първите 5000 дни е NFTBeeple

Според мнозина, Бийпъл е един от най-великите цифров актьор в NFT.

Това е още едно произведение на Beeple и е най-скъпият NFT, продаван в миналото на един единствен притежател - и очевидно има причина за това.

Произведенията на Бийпъл са толкоз високопоставени и високо уважавани в общността и това произведение е всъщност колаж от 5000 елементи от неговата работа. От 2007 година той се ангажира да основава по едно произведение на изкуството всеки ден и това е резултатът. Излишно е да споделяме, че си е коствало напъните.
„ The Merge “ на Пак — 91,8 милиона $
 Pak The Merge NFT

Pak The Merge NFTPak/Nifty

Сливането е купено от 28 983 колекционери за общо съвсем 100 милиона $.

Това произведение на Пак, The Merge, публично стана най-скъпият NFT, продаван в миналото на 2 декември 2021 година. Закупено е от съвсем 30 000 колекционери, които се показаха дружно и е на обща цена от 91,8 милиона $.

Това е единственият NFT в този лист от топ 10, който има голям брой притежатели, с изключение на Clock. Можеби това е и повода за баслословната цена платена него.

Несъмнено NFT стават все по-популярни с течение на времето и в действителност се повдига въпросът: Колко висок е таванът на цените и до каква степен може да стигне той?

Вероятно скоро ще бъде премината и границата от 100 милиона $, платени за цифрова картинка.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР