НФСБ започва законодателна битка срещу монопола, наложен от телекомите, които

...
НФСБ започва законодателна битка срещу монопола, наложен от телекомите, които
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Предстои битката срещу картела при мобилните оператори

НФСБ стартира законодателна борба против монопола, натрапен от телекомите, които като ОMV, Шел и Лукойл, се схванаха и подвигнаха цените на мобилните услуги. Това заяви водачът на НФСБ Валери Симеонов пред СКАТ.
„ От началото на годината цените на мобилните услуги нарастнаха с 60-70 до 100 %. Операторите се схванаха за това, без да питат хората. Така те като монополисти удрят всички останали кабелни оператори и интернет-доставчици ", уточни Валери Симеонов.

Той предизвести, че борбата ще е тежка, тъй като става дума за огромни корпорации, със ужасно доста пари, чиито централи са отвън България. „ Но и те подлежат на регулация. Още повече, че подвигат цените в прорез с общата европейска процедура за поевтиняване на мобилните услуги, като по този начин компенсират загубите си от поевтиняването на роуминга ", сподели водачът на НФСБ.

Валери Симеонов изрази увереността си, че ще бъде разрушен и монопола в бранша на горивата, съответно на Лукойл. „ Сигурен съм, че ще успеем да пресечем картелните схеми на координиране на цените на веригите бензиностанции ".

Предстои доста сериозна борба против разпространяването на дрога в България. „ Целият този развой се покровителства от полицейски чиновници на друго равнище, което постанова незабавни промени и кадрови промени. Ако имаме поддръжката на нашите по-големи сътрудници, както и на Народното събрание, ще се оправим с наркопласьорите, с огромните вериги за доставка на рисковата отрова, която погубва децата ни ", даде още един анонс водачът на НФСБ.

Валери Симеонов подсети случаите с зародилите етнически спорове в Асеновград и регион „ Северен " в Пловдив. Показахме, че когато страната е на мястото си – се намира решение. Днес и на двете места има построени полицейски ръководства и тежките спорове останаха в предишното ", акцентира водачът на НФСБ.

„ Обществото израсна, узря, видя, че няма нищо по-силно от страната, даже когато става дума за най-опасните нарушители. Може би това е най-големия плюс на НФСБ със Закона за хазарта – че след обезверяващия преход, върнахме вярата на хората в страната и справедливостта. То е по-важното, а не че сме блъснали Васил Божков или Валентин Златев ". Това сподели Валери Симеонов в коментара си за почналия у нас възстановителен развой и борба с олигархията.

Той напомни, че когато е почнала тази борба – с първия законопроект на НФСБ против хазартната взаимозависимост и активността на Божков, всички са били скептични. Предупреждавали са го да не се захваща с Васил Божков, тъй като е рисков.

„ Прокуратурата беше сезирана за противозаконната активност на Васил Божков на 4.12.2020 година До 16 януари, до момента в който от НФСБ не внесохме плана, на практика нямаше никакви забележими дейности от нейна страна. Нямаше дефинитивно умозаключение от финансовите институции, като се изключи АДФИ, която беше установила разминаване от 260 млн. лева, само че не беше излязла със заключението, че това е финансово нарушаване. Колелото се завъртя, когато внесохме нашия законопроект и започнахме да обясняваме какъв брой е значимо страната да си отвоюва
лотарията ", уточни Валери Симеонов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР