Независимостта на прокуратурата е част от независимостта на съдебната власт.

...
Независимостта на прокуратурата е част от независимостта на съдебната власт.
Коментари Харесай

Гешев обясни на прокурорите защо са мафия: Внесли светлина в тъмнината

Независимостта на прокуратурата е част от независимостта на правосъдната власт. Прокурорите би трябвало да вземат решенията си без политически напън . Тази позиция изрази представителят на основния прокурор Сийка Милева на националното заседание на прокурорите, което събра 700 прокурори в столицата.

Държавата е тази, която би трябвало да подсигурява , че прокурорите и следователите могат да реализират активността си без заплашване , съгласно нея.

Дошло е времето ясно да заявим, че ние прокурорите и следователите няма да стоим безучастни , посочи Милева.
 Гешев: Президентът се е объркал, мафията е в политиката
Гешев: Президентът се е объркал, мафията е в политиката

Очаквайте всичко от нас

Главният прокурор Иван Гешев на собствен ред се закани, че прокуратурата няма да спре да работи . Той подчертава на цената, която заплащат прокурорите и техните фамилии поради работата си.

Сега ще ви изясни за какво сме мафия, мафия сме, тъй като внесохме светлина в тъмнината , акцентира обвинител номер едно. Мафия сме, тъй като няма да допуснем двойни стандарти, изясни Гешев. Спряхме процеса България да се трансформира в сметище, посочи той.

Прокурорите били мафия , тъй като се справили с битовата престъпност , заловили наркопласьори, тъй като обвинили настоящ министър и заместник-министър.

Добри сме за българските жители и общество , счита основният прокурор. Уплашихме тези, които не желаят законът да е идентичен за всички , добави Гешев.

Пътят към Ада постоянно е посипан с положителни планове , увери той. Според него е застрашено върховенството на правото.

Под претекста за битка за народна власт се нарушавали главно правила на правовата страна . Може да вървим постепенно, само че в никакъв случай не вървим обратно, регистрира още обвинител номер едно.

Владимир Николов , Асоциация на прокурорите в България увери, че мястото на прокуратурата е в правосъдната власт .

Ние не се опасяваме от промени , акцентира той. Реформите обаче трябвало да се вкарват след изчерпателен разговор. Правото в никакъв случай не би трябвало да се нагажда към политиката , акцентира Николов.

И следователите се оповестиха против уронване престижа на прокуратурата и политическия напън върху активността й.

Не ни е боязън, отхвърляме да сме политически заложници , посочи Петко Петков. Обвинителите са срещу прокуратурата да излезе от правосъдната власт. За следващ път се насаждало напрежение против прокурорите.

 Трудно можело да се стигне до оставка на Гешев
Трудно можело да се стигне до оставка на Гешев

Всеки може да желае оставката на всеки, само че по правния ред, твърди проф. Пламен Киров
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР