Независимостта и автономността на магистратите не е привилегия, а гаранция

...
Независимостта и автономността на магистратите не е привилегия, а гаранция
Коментари Харесай

Иван Гешев в Twitter: Независимостта на магистратите е гаранция за справедлив процес


" Независимостта и автономността на магистратите не е привилегия, а гаранция за един обективен углавен развой в духа на главните права и свободи на жителите ”. Това написа основният прокурор в формалния си профил в Twitter.

Той взе участие в Конференцията на европейските прокурори в Палермо, Италия.

Събитието е проведено в границите на председателството на Италия на Комитета на министрите на Съвета на Европа. 

Първата сесия на конференцията планува полемика по отношение на независимостта на прокурорите, тяхната самостоятелност и другите модели за отчетност на магистратите. Основен акцент в разискванията ще бъде ангажираността на прокурорите в отстояване правилата на правовата страна и гарантиране отбраната правата на жителите.

Преди ден беше обявено от прокуратурата, че в конференцията ще вземат участие генералният секретар на Съвета на Европа, ръководителят на Венецианската комисия, основният прокурор към Федералния съд на Германия и основният прокурор към Касационния съд на Франция, основните прокурори на Австрия, Лихтенщайн, Ирландия, Полша, Унгария, Словакия, Белгия, Босна и Херцеговина, Дания, Румъния, Чехия, Естония, Азербайджан, шефът на прокурорската работа на Англия и Уелс, заместител основният прокурор на Съединени американски щати, почетни представители на италианската магистратура и професионалната юридическа общественост.

Независимостта и автономността на магистратите не е привелигия, а гаранция за един обективен углавен развой в духа на главните права и свободи на жителите.
Конференцията на европейските прокурори в гр. Палермо, Италия
— Ivan Geshev (@IvanGeshevPG)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР