Независимо от цената на колата - Гражданската отговорност върви нагоре

...
Независимо от цената на колата - Гражданската отговорност върви нагоре
Коментари Харесай

Важно за шофьорите! Вижте как и защо поскъпва Гражданската ...

Независимо от цената на колата - " Гражданската отговорност " върви нагоре от тази година. Задължителната за всеки водач застраховка се повишава приблизително със сумата от 15 до 60 лв. – според от мощността на автомобила и възрастта на лидера.

След повишаването на редица артикули и услуги за всички консуматори, качването на цените на гражданската отговорност не е приятна изненада – застрахователните сдружения обаче имат своето пояснение. да вземем за пример за автомобил, който е с към 100 конски сили и 1600 кубика, за тази година гражданската отговорност се повишава с към 50 лв. – само че през 2020 и 2021 година гражданската отговорност е намаляла – с общо към 57 лв..

Срокът на последната застраховка „ гражданска отговорност” на Любомир към момента не е изтекла – по тази причина и към момента не знае ще заплати ли повече от 2021-а.

" Не виждам логичност в това да се усилват цените защото това не е магазин или дружество – та да се е повишил токът или бензинът. Напротив – би трябвало да вървим към понижаване тъй като се усилва автопарка в България, т.е. усилват се приходите – въпреки всичко ние имаме 3-4 милиона коли в България, само че не всяка катастрофира, значи те получават много огромни печалб ", твърди Любомир Коларов, водач.

Съгласни или не – водачите ще би трябвало да платят повече за застраховка тази година – сред 16 и 60 лв. повече.

" В 2019 има най-силно повишение на цените на застраховката гражданска отговорност – с 80-90 лв.. В следствие 2020 се резервира, 2021 цената пада напълно естествено заради това, че ние през 2020 преживяхме локдаун. Има сензитивен спад – над 35% понижава броя на смъртните случаи и 20% на тежките ПТП – те са главния разход по застраховка гражданска отговорност. 2021 имаме мощен спад, който сега се компенсира с леко завишение – от 16 до 60 лв. според от кубатурата, показва застрахователният брокер Анелия Ангелова.

Индивидуална оценка и цена за всеки водач ще е допустима едвам след въвеждането на системата “бонус-малус”. Този развой обаче буксува от години, а измежду аргументите е фактът, че този тип застраховка е привързан с регистрационния номер на автомобила.

Повече гледайте във видеото.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР