Независимо от мнението на Полша и Унгария, Европейският съюз ще

...
Независимо от мнението на Полша и Унгария, Европейският съюз ще
Коментари Харесай

Брюксел се кани да финтира Полша и Унгария

Независимо от мнението на Полша и Унгария, Европейският съюз ще започва своя финансов пакет на стойност 1,8 трлн. евро, с цел да съживи засегнатата от Коронавирус рецесията стопанска система на блока, съобщи в петък еврокомисарят за стопанската система Паоло Джентилони, представен от Ройтерс.

Будапеща и Варшава постановиха несъгласие върху приемането на бюджета на Европейски Съюз за интервала 2021-2027 година на стойност 1,1 трлн. евро и на Фонда за възобновяване за 750 милиарда евро, защото законът за бюджета включва уговорка, която обвързва достъпа до тези средства със спазването на върховенството на закона.

" Няма да капитулираме пред ветото ", уточни Джентилони по време на конференция, проведена от италианския мозъчен концерн - Института за интернационалните политически проучвания (ISPI) и външното министерство на страната.

" Предпоставката е, че сме доста ясни във връзка с тези страни членки, ще продължим без тях ", акцентира някогашният италиански министър председател.

Той също по този начин съобщи, че се тормози от продължаващото опълчване с двете източноевропейски страни, само че също по този начин е убеден, че то ще бъде преодоляно посредством съглашение, с помощта на " пътищата на дипломацията ".

По-рано през седмицата " Файненшъл таймс " заяви, че Европейският съюз изследва вероятните способи за приемане на Фонда за възобновяване без присъединяване и единодушието на Унгария и Полша.

Вчера електронното издание " Политико " пък заяви, че ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен е споделила на ръководителя на Европейския парламент Давид Сасоли, че Комисията ще задейства Фонда за възобновяване без Полша и Унгария, в случай че няма прогрес за бюджета на срещата на европейските водачи идната седмица.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР