Независимо от интелектуалното си превъзходство, хората се оказват доста безпомощни

...
Независимо от интелектуалното си превъзходство, хората се оказват доста безпомощни
Коментари Харесай

Как да оцелеем при нападение от диви животни

Независимо от интелектуалното си предимство, хората се оказват много безпомощни пред лицето на заплахата, която може да идва от страна на диви животни. Съществуват доста типове животни, започвайки от лъвовете в саваната и акулите в океана, до паяци и змии, които могат да причинят съществени вреди на хората. Най-добрият метод за отбрана зависи от това, от тъкмо какъв тип животно, идва заплахата, защото другите типове нападат по разнообразни аргументи и по друг метод и това би трябвало да се има поради, с цел да може съответно да им се противопоставим.

При нахлуване на лъвове се предлага да се поддържа зрителен контакт с животното. Съвсем постепенно и деликатно би трябвало да се отстъпва обратно, само че никога не би трябвало да се обръщате с тил към животното или да бягате. Това единствено ще разсъни инстинкта му за нахлуване. Лъвовете постоянно имитират нахлуване няколко пъти преди офанзива. Приближават нападателно и стопират на няколко крачки, с цел да преценяват реакцията на съперника. При сходни подправени офанзиви би трябвало да вдигнете ръцете си високо, с цел да изглеждате по-високи и страшни. Добре е да издавате мощни звуци и звук, които могат да изплашен животното и да го накарат да размишления и да смени посоката си.

Вероятността да се срещнете от близко с леопард е дребна, само че в случай че въпреки всичко това се случи, няколко са нещата, за които би трябвало да сте готови. За разлика от държанието при нахлуване от страна на лъв, когато става въпрос за нахлуване на леопард, не би трябвало да го гледате в очите, тъй като ще сметне това за предизвикателство и ще ви нападна. Предполага се, че в случай че стоите неподвижно, животното може да загуби интерес. Леопардите рядко имитират офанзива, само че и при конфликт с това животно е по-добре да изглеждате по-едри, по тази причина ръцете би трябвало да са вдигнати нагоре и би трябвало да издавате мощни звуци, които да смутят хищника.

Слоновете заобикалят непосредствен контакт с хората, само че в случай че имат дребни и преценяват, че съществува някаква заплаха за тях, стават доста нападателни. При нахлуване на слонове би трябвало да се държите непоколебимо и самоуверено. Слоновете нападателно пляскат с уши и издават предупредителни звуци, също по този начин няколко пъти имитират офанзива, преди да осъществят действителната. Издавайте мощни звуци, стойте против вятъра, с цел да не могат да ви надушат останалите членове на стадото. По някое време на слона ще му омръзне да ви слуша и като реши размерите ви по отношение на неговите, най-вероятно ще си тръгне.

Кафърските биволи, които са публикувани в Африка, живеят в стада и се опълчват на заплахите дружно. Тъй като ще ви нападна не едно животно, а цялото стадо, заплахата е доста по-голяма. Биволите в никакъв случай не имитират офанзива, нито дават предупредителни знаци за нея. Стотици килограми мощност и рога потеглят и опустошават всичко по пътя си. Тъй като развиват огромна скорост, не можете да се спасите с тичане. Препоръчва се да се качите на високо дърво и да изчакате животните да изгубят интерес и да се отдалечат на безвредно разстояние.

Хипопотамите са вегетарианци, само че това никога не ги прави кротки и безвредни животни. Тъй като са извънредно териториални, всяко нахлуване в пространството им може да провокира офанзива от тяхна страна. Дори лодката не може да подсигурява сигурността на хората. Тези тромави на тип животни могат да тичат много бързо, тъй че избавление с бягство е невероятно. Единственият вид е да намерите дърво, на което да се качите и да изчакате в сигурност отдалечаването на агресивното животно.

Крокодилът е най-едрото влечуго на света и сполучлив див звяр, който убива приблизително към 2500 индивида годишно. При нахлуване във вода възможностите не са на страната на хората, само че все пак би трябвало да се има поради, че не всяка офанзива е сполучлива. Често крокодилите не съумяват да захапят жертвата си. Захапката им е една от най-силните в животинското царство, само че в случай че крокодилът към този момент ви е захапал, постоянно прави опит да захапе по-добре и бъдете готови в този миг да отдръпнете ранената част на тялото си и да се опитате да се спасите с бягство от мястото.

Ако ръцете ви са свободни, би трябвало да се опитате да бръкнете в очите на животното и да се възползвате от объркването му, с цел да избягате. Ако стартира да се върти би трябвало да се въртите с него, с цел да не се раздра тялото ви. Това въртене има за цел да раздра жертвата, защото крокодилите не могат да дъвчат. На сушата възможностите са на страната на хората и крокодилите не се държат доста нападателно. Тяхна скорост на сушата е едвам 16 км в час, което е задоволително изискване да можете да се спасите с бягство.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР