Независимо от диаметриално противоположните мнения за арабските страни, те все

...
Независимо от диаметриално противоположните мнения за арабските страни, те все
Коментари Харесай

Борисов в Египет: В отношенията ни с арабските държави трябва да има максимален баланс

Независимо от диаметриално противоположните отзиви за арабските страни, те въпреки всичко са значим фактор - спомняте си Арабската пролет, голямата миграционна вълна. Ето за какво те са наш сътрудник. Това сподели министър председателят Бойко Борисов минути преди Първата сесия на Срещата ЕС-ЛАД в Шарм Ел-Шейх, Египет.

Отношенията ни с арабските страни са такива, че да има оптимален баланс и съвместен интерес. Ще поработим през днешния ден и по тази тематика и се надяваме в следвашите месеци да вършим още двустранни срещи, добави Борисов. 

Премиерът напомни, че се е срещал с президента на Египет Абдул Фатих Ал Сиси още през 2015-та година, до момента в който е бил гл. секретар на Министерство на вътрешните работи и от този момент да построили положителни другарски връзки. " Срещнахме се и в Организация на обединените нации и поддържаме телефонен контакт оттогава ", разясни още той.

Признание за Египет е тук в този момент да е съвсем целият европейски съвет, съобщи министър председателят. Аз работих доста за това. Действаме интензивно, време е тези двустранни срещи да дадат резултат. Има голям интерес от тяхна страна към нас, добави Борисов. 

Успях да изградя такива връзки, че с съперници като Турция и Египет да сме еднообразно добре, както и с съперници като Съединени американски щати и Русия, Косово и Сърбия, съобщи в умозаключение той. Когато се прегръщаш с президента на Египет, би трябвало да иимаш също по този начин положителни връзки и с президента на Турция, разясни Борисов.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР