Независимо дали в момента сте от хоум офиса или вече

...
Независимо дали в момента сте от хоум офиса или вече
Коментари Харесай

Няколко практични съвета за по-добро настроение в офиса

Независимо дали сега сте от хоум офиса или към този момент се върнахте на обичайното работно бюро, можете да се възползвате от тези трикове.

Първото и най-очевидно нещо, което може да ни помогне да се оправим неприятното въодушевление в офиса, е да открием специалността, която същински ни носи наслаждение да практикуваме. Но даже на работното място фантазия може да се наложи да се борим с ниска мотивация и неприятно въодушевление, което афектира продуктивността ни.

Затова ви предлагаме няколко дребни и напълно простички трикове, на които можем да се доверяваме всеки ден за повече благополучие в офиса.

 Няколко практични съвета за по-добро въодушевление в офиса

Започвайте деня от рано

Неслучайно всеки сполучлив бизнесмен споделя, че се разсънва допустимо най-рано. Когато го вършиме, имате опция да отделите пълноценно време както за себе си, по този начин и за отговорностите си.

Първата ви задача е да погледнете положително, втората да захванете най-тежките задания

Независимо дали сте удовлетворени от сегашната си работа, или не започвайте всеки ден като благодарите за най-малко едно нещо, което оценявате на работната си позиция. Дори и да ви звучи малко тривиално, практиката на отправяне на признателност потвърдено въздейства позитивно върху душeвността ни – най-просто казано по този метод упражняваме мозъка си да асоциира работата с нещо положително.

След това специалистите поучават да се залавяте с най-трудоемките задания. Така няма да ги обвързвате с терзание и авансово премисляне, а ще можете да продължите деня си умерено, знаейки, че сте свършили с най-тежката част от отговорностите.

Не прекарвайте прекомерно дълго време в говорене с сътрудниците

Колкото и да са значими положителните работни взаимоотношения, психолозите поучават да не отделяме прекомерно доста време в приказки с сътрудниците. Макар и това нормално да се отразява позитивно на момента, в следствие поради изгубеното време се натрупват повече задания, които ни стресират и намаляват настроението.

Не проверявайте всички имейли едновременно

Препълнената поща, която от време на време наподобява напряко безкрайна, може елементарно да скапе деня на всеки. И въпреки и отговарянето на имейлите да е значима част от работата, пробвайте да не отваряте всички едновременно. Сутрин проверете предпочитаните и отговорете на тези, които желаят незабавното ви внимание. След това обаче свършете друга продуктивна работа и се върнете към имейлите по-късно, когато знаете, че сте отметнали част от дилемите от листата за деня.

Изключете телефона си

Освен когато става дума за работни диалози, пробвайте да отговаряте по-рядко, когато ви търсят. Обажданията от персонален темперамент ви разсейват и лишават от времето ви на работа – средностатистически, когато вниманието ни бъде нарушено, ни трябват близо 25 минути, с цел да се съсредоточим още веднъж и да се върнем към предходния ритъм на работа.

Същевременно постоянно диалозите със фамилията могат в допълнение да ни под напрежение, в случай че към този момент усещаме напрежението на работното място, по тази причина ги запазете за след работното време.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР