Независимо дали става дума за работа или семейство – всеки

...
Независимо дали става дума за работа или семейство – всеки
Коментари Харесай

Какво да правите, ако партньорът ви е винаги стресиран

Независимо дали става дума за работа или семейство – всеки аспект от живота може да направи човек да е постоянно уплашен. Измислянето на занимания за стресови обстановки наподобява като предизвикателна работа. Няма значение дали е обвързвано с работно пространство, финанси или става въпрос за здравето. И даже, в случай че не желаеме да носим напрежението вкъщи, багажът продължава да ни съпровожда.

Напрежението може елементарно да сътвори неприятности в връзките ни. Следователно разбирането на вашата роля, с цел да помогнете на колегата си да се оправи със стресовите обстановки, е извънредно значимо. Така ще можете да поддържате салдото в живота си и връзката ви да върви безпрепятствено. Но в случай че не знаете кой може да бъде най-хубавият метод, с цел да предложите най-практична и състрадателна помощ, ще ви помогнем.

Ето няколко съвета по какъв начин да помогнете на колегата си, в случай че той е постоянно уплашен:

Говорете и слушайте без никакви оценки на обстановката.

Докато прекосяваме през всяка стресова обстановка, има едно най-важно нещо, което търсим повече от съвета. Това е нуждата да бъдем чути. Ако сътрудникът ви изпитва непреодолимо възприятие, тогава слушайте търпеливо, без никакви преценки. Потвърдете каквото и да споделя и се концентрирайте повече върху това да го утешите. Не скачайте в режима за коригиране. Да станеш, без да контролираш нищо, е ключът към това да се усещат в сигурност под бурята, пред която са изправени.

Тръгнете с дребни стъпки, с цел да извършите огромна разлика.

Много пъти сътрудникът ви няма да изрази какво тъкмо се случва в главата или сърцето му. Но това не значи, че просто спирате да питате нещо или да вършиме опит, с цел да ги накарате да се почувстват по-добре. Вместо повърхностно да поемате нещата, когато сътрудникът ви не демонстрира какво го тормози, правете дребни стъпки. Така ще му покажете, че ви е грижа и желаете да помогнете да се пребори с натоварвания, които има. Изразяването на вашата грижа към него по всевъзможен метод може да бъде въздействащо по разнообразни способи. Ако той е постоянно уплашен, последователно ще стартира да се усеща все по-добре.

Насърчавайте го към нов метод на живот и ползи.

Ако, каквото и да вършиме, не дава никаква разлика в положението на колегата ви, тогава използвайте различен метод. Трябва да го насърчите да основава другари на работа или да наруши типичната рутина, която нормално следва. Срещата с други хора може да повлияе на психологичното ни здраве и метода, по който виждаме живота и изискванията си. Личното пространство и свободата могат да им дадат изясненост какво тъкмо желаят и новите способи за решение на провокациите. Прекараното време на открито измежду хора носи в сравнение с допускате. И ще видите, че сътрудникът ви няма да бъде постоянно уплашен.

Комуникирайте лице в лице.

Уверете се, че имате безвредно леговище, с цел да говорите за възприятията си. Това може да бъде вашият дом, обичаният ви парк, кухня, заведение или нещо друго. Повсеместното разпространяване на обществените медии и безкрайната работна натовареност е един от главните проблеми. Те лимитират хората да се свързват интензивно лице в лице. Отделете малко време и скрийте електрониката си, изключително когато и двамата говорите за проблемите си. По този метод и двамата можете да получите поощрение един от различен.

Ако забележите смяна в държанието на колегата си, не започвайте ненужно да го съдите. Това ще докара единствено до ежедневни конфликти и нищо друго. Научете се да идентифицирате скритите признаци на стрес, които половинката ви демонстрира. Може да не са забележими от пръв взор, по тази причина би трябвало да положите старания. Говорете с него колкото е допустимо повече. Така ще можете да се справите дружно с всичко и да подобрите хармонията. Ако единият от двамата е постоянно уплашен, знайте, че това безусловно ще се отрази на. Не го позволявайте.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР