Независимо дали обичате да прекарвате вечерите си с чаша пино

...
Независимо дали обичате да прекарвате вечерите си с чаша пино
Коментари Харесай

Кой не бива да пие вино?

Независимо дали обичате да прекарвате вечерите си с чаша пино гриджо, или предпочитате обичаната си паста с каберне совиньон, виното е значима част от всекидневието на доста хора. Например съгласно американския Институт по виновността междинният американец употребява повече от 13 литра от него всяка година.

Виното обаче не е за всеки. И отводът от него не е единствено за тези, които просто не харесват усета му. Експерти поучават в " Eat This, Not That " кой не би трябвало да го използва.

1. Диабетици

Хората с диабет би трябвало да внимават с виното. Лиан Постън, експерт в Invigor Medical, споделя, че виното може да окаже въздействие върху равнищата на кръвната захар, изключително в случай че се пие на гладно.

" Диабетиците би трябвало да са доста деликатни с виното ", споделя Постън. " Пиенето на алкохол на празен корем може доста да намали равнищата на кръвната захар и да докара до тежка хипогликемия, която може да докара до диабетна кома ".

2. Хора, приемащи успокоителни или болкоуспокояващи

Независимо от това какви успокоителни или болкоуспокояващи приемате, пиенето на алкохол във всички случаи крие обилни опасности.

" Успокоителните и болкоуспокояващите са депресанти, което значи, че забавят мозъчната активност, а алкохолът прави същото ", разяснява Постън.

Според отчет от 2014 година, оповестен в списанието Morbidity and Mortality Weekly на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати, алкохолът е причина за 18,5% от визитите в незабавното поделение, свързани с приемането на опиоидни аналгетици, и за 22,1% от смъртните случаи, свързани с използването им.

3. Хора, приемащи дисулфирам

Дисулфирамът е лекарство, което се употребява за лекуване на продължителен алкохолизъм. В композиция с вино може да има съществени странични резултати.

" Ако консумирате алкохол, до момента в който приемате това лекарство, може да се появят главоболие, повръщане, гадене, уязвимост, промени в дишането и сърдечната периодичност ", изяснява Постън.

4. Хора с астма

Изненадващо е, че в случай че страдате от астма, чаша-две вино може да ви направи по-податливи на пристъпи.
" У астматиците могат да се появят нежелани реакции към виното заради сензитивност към сулфити ", споделя доктор Крис Ейри.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР