Независимо че провеждането на международния турнир Петко Сираков - Иван

...
Независимо че провеждането на международния турнир Петко Сираков - Иван
Коментари Харесай

Кметът предложи на РЗИ отлагане на планираните за тази седмица големи спортни събития в Бургас

Независимо че провеждането на интернационалния шампионат „ Петко Сираков - Иван Илиев “ по битка с 200 състезатели от 11 страни /25- 28 март/ и на държавното състезание по карате киокушин за деца /27 март/ са възможни и се организират без аудитория, кметът на счита, че скупчването на толкоз доста участници е рисковано за здравето на самите тях и техните близки. Затова той предложи на РЗИ да бъдат отсрочени.
След постъпило искане от здравните заведения в Бургас, през днешния ден насочи и искане към здравното министерство за спомагателни количества ремдесивир, които да им бъдат доставени, както и за повече ваксини.
 Кметът на Бургас упорства за обезпечаването на повече ваксини за района Кметът на Бургас упорства за обезпечаването на повече ваксини за района
„ Ще предложим на националния действен щаб общините да приложат модела в Бургас за транспортиране до домовете на пациенти, които се и...
Към сегашния миг лечебните заведения в регионалния град се оправят с възходящия напън от пациенти. Прави се съгласуваност и за в допълнение откриване на кревати в идващите дни. Община Бургас оказва цялостно подпомагане във връзка с декларираната от тях нужда от защитни дрехи или лекарства.
Служители на общинската дирекция УКОРС не престават да оказват подпомагане на Спешна помощ, като извозват изписани от КОВИД отделения пациенти до домовете им. Община Бургас ще предложи тази помощ и на други общини в региона, които нямат опция да я обезпечат на пациенти от техните обитаеми места.
„ Поднасяме своите извинения към уредниците и състезателите на двата влиятелни шампионата. За Бургас е чест да бъде хазаин на такива събития и Общината ще ги поддържа и отсега нататък. Градът ни с наслада ще посрещне своите посетители в по-подходящо и безвредно за здравето на всички ни време “, съобщи кметът Димитър Николов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР