Независимо, че непрестанно получаваме информация колко вредни са пържените храни,

...
Независимо, че непрестанно получаваме информация колко вредни са пържените храни,
Коментари Харесай

Лесни рецепти на тиган

Независимо, че непрекъснато получаваме информация какъв брой нездравословни са пържените храни, истината е, че множеството от нас постоянно се изкушават да похапнат нещо приготвено на тиган. Нещо повече – с изключение на, че са вкусни, тези гозби се подготвят извънредно бързо, което пък ни икономисва време. На тиган могат да се подготвят пилешки дреболии, яйца по всевъзможен метод, меса, зеленчуци.

Първата рецепта е с пилешко месо и се подготвя в действителност бързо. Хубавото е, че даже да ви липсва някой от продуктите, постоянно можете да импровизирате. Ето я и рецептата:

Пиле в тиган

Необходими артикули: глава лук, 2 моркова, доматена консерва, 300 г гъби, пилешко месо на хапки, черен пипер, сол, олио, мащерка.

 Пилешко

Начин на подготвяне: подгответе си продуктите – нарежете и измийте гъбите, морковите и лука. Първото, което слагаме в тигана да се запържи, е лукът и незабавно по-късно морковите. Пилето – нарязано на части се прибавя по-късно да се позапържи добре, сложете и мащерката.

След към 4 – 5 минути се поставят подправките и доматите. Намалете котлона и оставете пилето да ври най-малко 30 – 40 минути. Когато пилето е сварено, би трябвало да добавите нарязаните на филии гъби и когато и те омекнат, да изключите котлона.

Следващото предложение още веднъж е с пилешко месо, само че този път вместо доматен сос ще прибавим сос от сметана:

 Гъби със сос

Пиле на тиган със сметанов сос

Необходими артикули: пилешки гърди, пипер - по опция червен зелен и жълт, дребна глава лук, царевица от консерва, сметана, сол, черен пипер, олио, розмарин по избор.

Начин на подготвяне: нарязвате си пилешките гърди и ги слагате да се изпържат в сгорещения тиган. После добавяте нарязаните на ивички чушки, лукът на полумесеци и царевицата. Разбърквате пламенно и слагате сметаната – количеството й зависи от това какъв брой сос желаете да има в манджата. Накрая подправяте с миризмите и захлупете с похлупак. Когато зеленчуците омекнат, можете да изключите ястието.

И защото обърнахме уместно внимание на пилешкото, идната рецепта ще бъде за ядене със зеленчуци и няколко яйца:

Патладжан с яйца

Необходими артикули: ½ кг зелен лук, 1 патладжан, 100 г кашкавал, 3 – 4 яйца, 2 домата, ½ връзка с магданоз, олио, сол.

Начин на подготвяне: първо нарежете патладжана и го оставете да се отцеди, с цел да не горчи след това. Нарежете лука и го сложете да се пържи, по-късно сложете патладжана нарязан на кубчета, дружно с доматите. След като се запържат прибавете яйцата, разбъркайте пламенно. Накрая сложете магданоза и кашкавала.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР