Независимият депутат Радостин Василев ще участва в местните избори. Това

...
Независимият депутат Радостин Василев ще участва в местните избори. Това
Коментари Харесай

Бивша депутатка иска 10 000 лв. обезщетение от Радостин Василев

Независимият народен представител Радостин Василев ще взе участие в локалните избори. Това стана ясно в Софийския градски съд, където потегли делото против него. То е, че е опитвал да принуди своята някогашна колежка от Има Такъв Народ Христина Иванова да напусне парламентарната група и целия парламент. Това е станало през 2021 година Припомняме, че като доказателство за това Тошко Йорданов пусна абсурден телефонен запис, от който излиза наяве по какъв начин Радостин Василев изнудва депутатката Христина Иванова да напусне парламентарната група дружно с останалите отцепници. Срещите, които са целели делене на ПГ на Има Такъв Народ, са се провеждали в жилището на Кирил Петков.

От записания диалог се схваща, че откакто Христина Иванова отхвърля да напусне Има Такъв Народ, Василев я заплашва, че ще бъде принудена да си подаде молбата за овакантяване на Народното събрание.

Бившата депутата от Има Такъв Народ Христинка Иванова изиска 10 000 лв., се разбра в съда, където стартира делото против самостоятелния депутат. Тя претендира за сумата, тъй като й били породени болки и премеждия. Василев е обвиняем за опит за насила. Съдът не го позволи до разглеждане, само че посочи, че може да го направи в гражданския съд. Участието на Радостин Василев в локалните избори се разбра от настояването на адвокатката му Ина Лулчева. Тя настоя делото да се гледа след 29 октомври, тъй като клиентът й щял да бъде зает с вота тогава. Самият Василев отхвърли да каже по какъв начин ще взе участие, а това ще стане ясно на следващия ден на конференция. Той още веднъж повтори, че през 2022 година мафията е купила Има Такъв Народ, а през 2023 година - ПП-ДБ. Следващото съвещание е на 7 ноември. Тогава ще бъдат разпитани Христина Иванова и Тошко Иванов. На днешното дело Христина Иванова не се яви пред съда. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР