Независимият депутат Николай Радулов заяви пред БНТ, че би гласувал

...
Независимият депутат Николай Радулов заяви пред БНТ, че би гласувал
Коментари Харесай

Николай Радулов: Никакво участие на ИТН във властта, за тях тя има други цели

Независимият народен представител Николай Радулов съобщи пред Българска национална телевизия, че би дал своя вот за кабинет, който се поддържа от " ИТН ", само че без министри от партията на Слави Трифонов в него.

Той посочи, че е черноглед за осъществяването на третия мандат.

Днес самостоятелните депутати са поканени на съвещания за сформиране на държавно управление от Българска социалистическа партия.

" Никакво присъединяване на Има Такъв Народ във властта, тъй като те потвърдиха, че за тях властта има други цели, а не изчегъртването на ГЕРБ. Разходете се по дребните обитаеми места и ще видите, че в секторите на министерствата, ръководени от Има Такъв Народ, стоят хората на ГЕРБ. Доста съм скептичен за това, че ще има държавно управление. Смятам че вероятността да има кабинет е 15%, да не кажа 10%. Бих приел Министерски съвет с поддръжката на " ИТН ", само че без министри от него, защото те потвърдиха, че техните министри, които оферират, не са от Има Такъв Народ и не са познати на гласоподавателите и имат други цели от прокламираните на изборите. ", сподели Радулов.

" Всеки един от самостоятелните депутати ще реши самичък за себе си дали да поддържа държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия ", акцентира Радулов.

Той посочи, че самостоятелните народни представители нямат условия за постове, а държат на работата по съответни браншове: битка с корупцията, укрепване на службите, които се грижат за националната сигурност, промени в Министерство на вътрешните работи, енергийна самостоятелност.

По тези въпроси самостоятелните депутати към този момент са говорили с " Продължаваме промяната " на договарянията за първия мандат.

Предстои множеството народни представители, които се отделиха от " ИТН " да основат гражданско придвижване, което ще сплоти структурите, напускащи партията на Слави Трифонов.

" Тези хора по някакъв метод ни припознаха. Ние нямахме желание да сме политическа партия или придвижване, само че тези хора ни припознаха и не можеше да ги оставим ", разяснява Радулов.

Лидер на придвижването евентуално ще е Радостин Василев, уточни още той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР