Независимата комисия, на която УЕФА възложи разследването на инцидентите в

...
Независимата комисия, на която УЕФА възложи разследването на инцидентите в
Коментари Харесай

Комисия реши: УЕФА е виновна за хаоса с феновете на Ливърпул в Париж

Независимата комисия, на която УЕФА разпореди следствието на случаите в Париж преди финала на Шампионската лига сред Ливърпул и Реал Мадрид през май, се произнесе. Според отчета на специалистите огромната виновност за безредиците не носят почитателите на Ливърпул, които месните управляващи и европейската централа се пробваха да обвинят, а УЕФА, която не се е справила с организацията на събитието. В отчета се загатва, че няма никакви доказателства, че безредиците са станали поради огромен брой почитатели на Ливърпул, които са се пробвали да влязат на " Стад дьо Франс " без билети.

" Комисията заключи, че УЕФА, като уредник на събитието, носи главната отговорност за неуспехите, които едвам не доведоха до злополука. УЕФА има централна роля в организацията на финала и невъзможността да обезпечи нужната сигурност, отсъствието на взаимно съдействие и неналичието на опити да бъдат отстранени организационните проблеми в самия ден се явяват първия проблем на сигурността. Френската федерация по футбол носи отговорност дружно с полицията като страна, предоставяща стадиона си “, се споделя в отчета. 

Въпреки че комисията поддържа тезата, която защитаваше Ливърпул, от " Анфийлд " излязоха с гневна позиция, че толкоз значимият отчет е бил публикуван по този метод, без от УЕФА да потърсят първо клуба.

" Изключително разочароващо е, че отчет с такава значимост и такова значение за живота на футболните последователи и бъдещата сигурност би трябвало да изтече и да получи публизност по този метод. Изминаха повече от осем месеца работа на самостоятелната комисия и единственото вярно нещо бе да публикуваме наличието на отчета за нашите поддръжници по подобаващ метод.

Ще изчакаме да получим копие от отчета и ще го прегледаме деликатно, преди да създадем спомагателен коментар ", гласи мнението на Ливърпул.

" От името на УЕФА още един път бих желал най-искрено да се извиня на всички, които пострадаха при разигралите се събития без да имат най-малка виновност. По-специално желая да се извиня на почитателите на Ливърпул за прекарванията, които имаха по време на срещата, както и за известията, публикувани преди и по време на срещата, вменяващи виновност. Те бяха упрекнати незаслужено за забавянето на началния съдийски сигнал ", съобщи генералният секретар на организацията Теодор Теодоридис.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР