Незаконно построеният мост през Керченския пролив, свързващ Русия с Крим,

...
Незаконно построеният мост през Керченския пролив, свързващ Русия с Крим,
Коментари Харесай

Зеленски пак се прицели в Кримския мост

Незаконно издигнатият мост през Керченския проток, свързващ Русия с Крим, би трябвало да бъде обезвреден, сподели нощес по видеовръзка пред участниците на Форума за сигурност в Аспън, Колорадо, украинският президент Володимир Зеленски, представен от Си Ен Ен.

„ Кримският мост не е просто логистична връзка, а е път, употребен за зареждане на войната с муниции, и това се прави всекидневно … Затова разбираемо, това е нашата цел. Всяка цел, която носи война, а не мир, би трябвало да бъде обезвредена “, сподели Зеленски.

По думите му Кримският мост е „ вражеско оборудване, построено нелегално, обратно на интернационалните закони и всички използвани правила “.

Зеленски повтори, че цел на украинските управляващи е „ да си върнат цялостен Крим “.

„ Това е наша суверенна територия, неотчуждима част от нашата страна “, уточни той.

Кримският мост, открит през 2018 година, има пътна и железопътна част; украински военни и самостоятелни специалисти показват, че той е един от главните направления за доставяне на съветските войски в Южна Украйна. Тази седмица Путин безпричинно съобщи, че военният трафик по него е прекратен, написа news.bg.

През последните 10 месеца мостът два пъти е бил обект на бойкот, който е нанесъл обилни вреди на моста и доста е понижил потенциала му.

Украйна единствено импровизирано е признала присъединяване си в тези интервенции.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР