Незаконни практики за търговия с гробни места и рекет върху

...
Незаконни практики за търговия с гробни места и рекет върху
Коментари Харесай

Незаконни практики на гробищата: Погребват хора в санитарните пространства между алеите

Незаконни практики за търговия с гробни места и рекет върху околните на умрелите. Освен това има гробове, сложени отвън всевъзможни правила в санитарната зона, която съкратява алеите. Това сподели Румен Димитров, който е и.д. шеф на Оперативна програма „ Гробищни паркове “.

Той изясни, че крайните места не би трябвало да са там и се ангажира другата седмица да каже крайните периоди за справяне с проблемите.

Местата се продавали против сума от 570 лв., като евентуално след това са преотстъпвани за доста по-големи суми

Вчера от Столичната община оповестиха, че са внесли сигнал в прокуратурата за търговия с гробни места в София .

Според сигнала в общинското дружество са постъпвали стотици заявки за пренасяне на тленни остатъци от други градове. Те са били с идентичен текст, само че все пак са одобрявани от предходното управление. Единствената разлика в документите са били имената на умрелите и подателите.

Новата част на Централните софийски гробища беше в окаяно положение през зимата

Според Димитров това се случва, тъй като са се повишили цените на местата за погребение.

Около 5000 лв. коства едно място. Скандално е погребването на хора в санитарните пространства сред алеите, посочи той.

Установен е и систематичен вандализъм върху монументи, с цел да бъдат желани пари от близки на покойници за възобновяване, споделиха през вчерашния ден на брифинг Оперативна програма „ Гробищни паркове “. 

Снимка: bTV

Липсват 2000 метра от оградата на парка, камери, охранителната компания не си е правила работа и е допускала да се правят нередности. Според предходното управление план за създаване на инфраструктура е входиран още предходната година.

От Следствен отдел към окръжна прокуратура показват също, че злоупотребите са вероятни, тъй като всичката документи на Предприятието е на хартия и съхранявана в папки, което разрешава разнообразни малки врати. Предстои цифровизация на архива.

Вижте още във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР