Незаконни огнестрелни оръжия, боеприпаси, акцизни стоки без бандерол и фалшиви

...
Незаконни огнестрелни оръжия, боеприпаси, акцизни стоки без бандерол и фалшиви
Коментари Харесай

Незаконни оръжия и стоки без бандерол иззе полицията в Разградско


Незаконни огнестрелни оръжия, муниции, акцизни артикули без бандерол и подправени маркови артикули са открити при полицейска спецакция в област Разград, оповестява Министерство на вътрешните работи. Задържани са двама души.

В хода на интервенцията е претърсен частен парцел в село Точилари, населяван от 41-годишен мъж. Иззети са болтова карабина с инсталиран оптичен мерен уред, четири броя пневматични пушки и 2 газ-сигнални револвера със следи от интервенции и приспособяване за потребление на муниции с барутен заряд и проектил. Установени са също 26 патрона тиня. 7.62 х 39, 200 патрона тиня. 22 LR, оптични мерни принадлежности и др. 

По сигнал за осъществявана търговия със артикули с логото на фирмени производители е осъществено претършуване в търговски обект в Кубрат. Иззети са към 55 продукта - спортни облекла, дънки, маратонки и други на обща стойност към 6000 лв.. В обект в Разград са открити и конфискувани други 83 продукта от известни марки - чанти, колани, шапки и ключодържатели.

Претърсен е частен дом в село Кривица, където са открити акцизни артикули без бандерол - 1.270 кг нарязан и обработен тютюн и 77 къса цигари с тютюн.

Проверени са още игрални зали, казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения, паркове и сборища на лица от дейния престъпен контингент. Претърсени са и 8 заложни къщи, 6 пункта за черни и цветни метали, 16 сборища и близо 20 заведения.

По време на полицейската акция през днешния ден бяха построени 14 КПП-та от екипи на Жандармерия, Охранителна и " Пътна полиция ", осъществявайки цялостен надзор над автомобилния поток.

238 лица и 302 моторни транспортни средства са тествани, а за установени нарушавания са формирани 61 акта и 23 фиша. Образувани са пет досъдебни производства, едно бързо произвеждане и две инспекции по заявителски материали. Профилактираните лица от дейния престъпен контингент са 20.

Спецакции се организираха през днешния ден Габрово
 Министерство на вътрешните работи бори престъпността и купения избор и в Габровско
Министерство на вътрешните работи бори престъпността и купения избор и в Габровско

Проверени са 221 души, 152 коли, 5 крими сборища и 8 магазина

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР