Незаконна продажба на лекарства е била установена в Ловеч, съобщиха

...
Незаконна продажба на лекарства е била установена в Ловеч, съобщиха
Коментари Харесай

Установена е незаконна продажба на лекарства в хранителен магазин в Ловеч

Незаконна продажба на медикаменти е била открита в Ловеч , оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Вчера е получен сигналът за противозаконната продажба. Веднага чиновници на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ при ОДМВР-Ловеч и Търговско дружество НАП-Велико Търново са направили контролни покупки на медикаменти в магазин за хранителни артикули и битова химия в жк. „ Младост “ .

Лекарства. Снимка: ОДМВР-Ловеч

В хода на последвалите процесуално-следствени дейности, в комерсиалния обект са били открити и конфискувани 500 броя разнообразни по тип лекарства-турско произвеждане . Във връзка с установени административни нарушавания, свъзани с нерегламентирана продажба на хранителни артикули в обекта, неиздаване на фискален касов бон и чиновник без трудов контракт на място са били извикани представители на Областна дирекция „ Безопасност на храните “, Национална агенция за приходите и ДИТ и за откритите нарушавания са почнали административни производства.

За нерегламентираната комерсиална активност с медикаменти и лекарства по случая в РУ-Ловеч е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по чл.324, ал.2 от Наказателен кодекс и работата продължава под наблюдението на прокуратурата в Ловеч.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР