Незачитането на работата на водния спасител е най-честият проблем, който

...
Незачитането на работата на водния спасител е най-честият проблем, който
Коментари Харесай

Плажуващите масово пренебрегват работата на водните спасители

Незачитането на работата на водния избавител е най-честият проблем, който спасителите срещат през летния сезон както на море, по този начин и на басейн. Това разяснява за Радио Варна Велислав Цеков, ръководител на Дружеството на експертите по водно избавяне във Варна. Морето е най-опасно през интервала, който наближава – юли и август. Тогава спецификата на нашето море допуска по-висока вълна, има и подводни течения и плажуващите би трябвало да са деликатни, добави Цеков.

Всеки ден първата работа на водния избавител е да ревизира морската вода и дъното на плажа, който охранява – за подводни дупки и водни течения. " Моят съвет към плажуващите е, в случай че някой не се усеща убеден, когато отиде на плаж, да попита спасителя има ли някакви рискове и какви и да се съобрази с тях ", сподели още Велислав Цеков.

Като добра вест той дефинира фактът, че все по-млади хора се записват в курсовете за водни спасители към Българския червен кръст във Варна и те са от тези, които практикуват водни спортове. Средната заплата на воден избавител на море тази година е 1500 лева, а на басейн – 1200 лева, заяви Велислав Цеков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР