Незабавно да се наложи фиксирана цена на вредните емисии и

...
Незабавно да се наложи фиксирана цена на вредните емисии и
Коментари Харесай

Незабавно - редуцирана и фиксирана цена за СО2, предлага Румен Петков

Незабавно да се наложи закрепена цена на нездравословните излъчвания и въгледвуокиса на звук и тя да не надвишава 10 евро. За такава наложителна мярка в европейски мащаб упорства водачът на АБВ, уверен, че няма с какво друго сега да повлияе дейно върху ценообразуването на електрическата сила. „ Настояваме президентът Румен Радев да стартира незабавни диалози с сътрудниците си в Полша, Германия, страните, които са с най-силна взаимозависимост от топлоцентралите, въглищните централи и на идната среща на Върха да се вземе такова решение ", съобщи Петков. Той уточни, че цената на нездравословните излъчвания в този момент е 60 - 80 евро на звук и ни оскъпява тока с повече от 120 лв. на мегават.

Петков е безапелационен, че не трябва да си затваряме очите пред проблемите, насъбрани през последните 10 години. Някой преди 6-7-8 година ни внуши, че когато построяваме ВЕИ-та ще си решим въпросите с околната среда и гарантирането на ел. сила, напомни той и уточни резултата: " В продължение на по-малко от 10 година, построени ВЕИ-та за над 10 трилиона евро, против които получаваме 1,8% от ел. силата в международен мащаб ".  Без подозрение, има които, които станаха милиардери, милионери, а ние ставаме все по-бедни и все по-енергозависими, разяснява Петков. Той е безапелационен: " Ако Европа, в случай че светът не потърси хората, които ни манипулираха и ни принудиха да създадем тези големи разноски, не би трябвало да се чудим на цената на електрическата сила ". Затваряйки си очите пред тези неща, ние желаеме безценен ток, означи водачът на АБВ.
 Румен Петков: Първите бомби от нелепото държание на Кирил Петков стартират да гърмят Румен Петков: Първите бомби от нелепото държание на Кирил Петков стартират да гърмят
" Първите бомби от нелепото държание на Кирил Петков стартират да гърмят ". Така водачът на АБВ Румен Петков разяснява спряната процедура...

Като друга огромна причина за скъпия ток, Петков уточни загърбването на производството на нуклеарни мощности. " Сега всички са се вгледали в свръхпечалбата на АЕЦ „ Козлодуй “. Защо има свръхпечалба? Защото създава на ниска цена ток ", акцентира той и още веднъж увери, че в случай че „ Белене “ нямаше тази пагубна орис, двата блока щяха да са въведени в употреба 2016- 2017 година Петков още веднъж опроверга изказванията, че Белене била сеизмична зона, че нямала лиценз, че Оценка на въздействието върху околната среда бил изминал. " Няма такова нещо. При стрес теста, който беше изработен след Фукушима, „ Белене “ е най-сигурният план ", акцентира той и напомни, че тази позиция прозвуча и на от задгранични специалисти.

" Затова в средносрочен проект е належащо незабавното пускане на „ Белене “, безапелационен е Румен Петков. Той посочи, че Франция в този момент стои най-добре в европейски и международен мащаб, тъй като с 57 нуклеарни реактора изнася ток със междинна облага по 100 евро на мегават и изрази неразбиране: " Какво ни пречеше да си подсигуряваме на ниска цена ток у нас и стабилен експорт? “.

Румен Петков още веднъж разяснява пропуснатите големи изгоди от неосъществените газови планове. „ На нас ни се обясняваше, че „ Южен поток “ не ни би трябвало и никой няма да направи „ Турски поток “. Оскъпихме трасето, това е резултатът. Второ - изпуснахме цената на газа. Това го изискуем на триото Бойко Борисов – Теменужка Петкова – Николай Павлов ", уточни Румен Петков.

Той напомни, че предходната година беше заменена формулата, по която купувахме газ от „ Газпром “, която в основата си имаше нефтената съставния елемент. " Ето резултата - 300% нарастване ", посочи той. За съпоставяне, той уточни, че Сърбия получава газ от нашия газопровод, не смени формулата и в този момент заплаща 270 $ за 1000 куб. м., а ние плащаме 700 $. " Не разбирам какво би трябвало да се случи, с цел да разбере служебният министър, че управлението на „ Булгаргаз “ ни аргументи всичко това или е подвластно от тях “, добави водачът на АБВ.
 V Международен енергиен конгрес: Ядрената енергетика е безалтернативна V Международен енергиен конгрес: Ядрената енергетика е безалтернативна
С предложение към президента - да бъде основана експертна работна група по проблемите на енергетиката, която да е към Стратегическия с...

Петков още веднъж подчертава на газовите тържища и на забавянето на газовата връзка с Гърция. Миналата година, когато предупреждавахме, че газовата връзка няма да бъде осъществена в период, Теменужка Петкова по всички малките екрани подсигурява, че ще бъде. Нищо сходно ", уточни Петков. 

Той заяви, че АБВ ще упорстват „ Булгаргаз “ и газовия хъб „ Балкан “ всички количества да се оферират единствено посредством програмата за освобождение на количества, както и бранша „ Ден напред “. По този метод ще се подсигурява публичността и зашитата на публичния интерес “, уверен е Петков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР